Hlavní obsah

VIDEO: Bílek vysypal sestavu na Maďary z rukávu, proti Rusku přidá i Rosického

Praha

Rovný týden před úvodním zápasem na mistrovství Evropy s Ruskem čeká fotbalovou reprezentaci poslední generálka. V pátek od 19:00 nastoupí v Praze na Letné proti Maďarsku v utkání, v němž půjde především o sebevědomí a o to, aby se fotbalový národ před šampionátem optimálně naladil. Kouč Bílek již má o sestavě pro EURO 2012 prakticky jasno.

Rozhovor s trenérem Bílekem před zápasem s MaďarskemVideo: Pavel Dosadil, Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Kapitán Tomáš Rosický už v pátek odpoledne trénoval v Generali Areně s mužstvem, proti Maďarsku však bolavé lýtko ještě raději pokoušet nebude. Jeho roli v pátek převezme plzeňský Kolář.

„S Tomášem počítáme až pro šampionát. Proti Maďarsku nastoupíme v sestavě Čech - Gebre Selassie, Sivok, Kadlec, Limberský - Plašil, Jiráček - Rezek, Kolář, Pilař - Baroš," netajil tentokrát kouč Michal Bílek žádné jméno.

Dosadíme-li Rosického místo Koláře, máme rovněž Bílkovu optimální jedenáctku pro úvodní duel šampionátu s Ruskem. „Dá se tak říci. S tím, že ještě zvažujeme jednu zásadní variantu. Stopera by mohl hrát Hubník a Kadlec by se pak vrátil na levý kraj obrany," avizuje Bílek.

Čech: Zvykli jsme si, že nám fanoušci nevěří

Čeští fanoušci podle průzkumů svému nároďáku na mistrovství Evropy nevěří. Mužstvo to však nechává v klidu. „Zvykli jsme si, nám se nevěří už posledních pár let... Bereme to tedy normálně," říká Petr Čech, který ke svému jubilejnímu 90. mezistátnímu zápasu nastoupí jako kapitán místo Rosického.

„Je lepší cítit podporu okolí a vědět, že nás fanoušci poženou. Tak to ostatně na šampionátu bude, protože do Vratislavi za námi dorazí ti diváci, kteří patřičnou atmosféru vytvoří. Víme, že český příznivec je vždy pesimista, ale pak fandí, když o něco jde," usmívá se Čech.

„V Anglii 1996 se reprezentaci také nevěřilo - a tým překvapil. To chceme teď také. Snad naše fanoušky přesvědčíme, že jsme dali dohromady dobrý tým," nedělá si ani Bílek žádné vrásky.

Letenské hlediště by mělo být plné. „V tuto chvíli jsou lístky pryč a teoreticky je vyprodáno. Ale netušíme, jestli všichni lidé, kteří je získali, na stadión opravdu dorazí. Pokud by se nám ještě nějaké vstupenky vrátily, budou k dispozici v pátek přímo na pokladnách stadiónu," předeslal tiskový mluvčí Jaroslav Kolář.

Česká republika - Maďardko
Zápas začíná v pátek v 19:00, přímý přenos vysílá ČT4, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.
Sestava ČR: Čech - Gebre Selassie, Sivok, Kadlec, Limberský - Plašil, Jiráček - Rezek, Kolář, Pilař - Baroš.

Reklama

Související témata: