Hlavní obsah

Olympiakos požaduje po zranění Papadopulose výměnu reprezentačních lékařů

Varšava

Spor mezi Olympiakosem Pireus a řeckým fotbalovým svazem kvůli zranění Avraama Papadopulose v úvodním zápase na mistrovství Evropy s Polskem se dále vyhrocuje. Hráčův zaměstnavatel, kterého rozčílilo, že trenér zraněného stopera ihned nevystřídal, chce, aby svaz uznal chybu, a požaduje propuštění lékařského týmu reprezentace.

Foto: Thanassis Stavrakis, ČTK/AP

Řecký obránce Avraam Papadopulos (uprostřed) se snaží zastavit polského fotbalistu Jakuba Blaszczykowského

Článek

"Pokud do úterý nedojde k výměně týmových lékařů, udělá Pireus vše pro to, aby se o své reprezentanty postaral," uvádí se v prohlášení řeckých mistrů.

Předseda svazu Sofoklis Pilavios ale jakékoli pochybení odmítá a požadavky Olympiakosu se nehodlá zabývat. Za momentálně nejdůležitější považuje přípravu mužstva na úterní zápas s Českou republikou.

Sedmadvacetiletý Papadopulos si v úvodním duelu s Polskem, který skončil remízou 1:1, zranil kolenní vazy. Trenér ho ale na trávníku nechal ještě dalších 16 minut, než ho vystřídal. V neděli představitelé Olympiakosu označili toto rozhodnutí za "kriminální nedbalost".

Vyšetření po zápase ukázalo, že Papadopulos má vážně poškozené vazy a bude muset na operaci. Lékař výpravy Charis Christopulos odmítl, že by se hráčovo zranění dalším pobytem na trávníku zhoršilo.

Reklama

Související témata: