Hlavní obsah

VIDEO: Rakušané se zlobí na českého sudího Královce. Bál se prý trestat megastar Ibrahimovice

Vídeň

Rakušané se po zápase pořádně čertili. Český sudí Pavel Královec byl podle nich neúměrně shovívavý ke hvězdě Švédů Zlatanu Ibrahimovicovi, když loktem trefil do obličeje pro změnu rakouské eso - Davida Alabu. Zákrok švédského kanonýra se po vídeňském utkání kvalifikace fotbalového ME hodně rozebíral.

Souboj Ibrahimovice s Alabou

 
Článek

Domácí se Švédskem remizovali 1:1. Už v úvodu nařídil Královec ve prospěch Rakouska  penaltu za ruku ve vápně a Alaba nezaváhal. Zengin ovšem záhy vyrovnal.

Když Ibrahimovic ve 20. minutě loktem do obličeje trefil soupeře, který se opakovaně pohyboval těsně za ním, Královec situaci neřešil karetně. Švédský fotbalista dával najevo, že Alaba padal teatrálně, nicméně bylo zřejmé, že byl zasažen, a to asi plnou silou. Na hřišti bylo rázem plno emocí. Kartu, a to žlutou, dostal Ibrahimovic až po chvíli za zákrok na Harnika.

Rakušané se pak do rozhodčího obuli. "Měl strach, za normálních okolností by musel jít Zlatan s červenou ze hřiště," prohlásil obránce Aleks Dragovic. Útočník Zlatko Januzovic mluvil o tom, že Ibrahimovic dostal od arbitra "hvězdný bonus".

Kanonýr Paris SG po zápase incident zhodnotil s ironií: "Ano, za to bych měl dostat trest na 40 zápasů."

Měl podle vás sudí Královec udělit červenou kartu Ibrahimovicovi?
Ano, jasné vyloučení
58,8 %
Ne, stačila by žlutá
33,9 %
Ne, nebylo to na žádnou kartu
7,3 %
Celkem hlasovalo 5282 čtenářů.

Reklama