Hlavní obsah

Čechům zbývají v případě postupu dvě varianty soupeřů: Itálie, nebo Wales

Lens

Slováci mohou otvírat šampaňské. Po skončení skupiny C na fotbalovém mistrovství Evropy ve Francii je jasné, že Kozákův tým se čtyřmi body postupuje i z třetí příčky ve skupině B. Zároveň se situace vyjasnila české reprezentaci. Pokud dnes porazí Turecko, zbývají jí už jen dva soupeři pro osmifinále - buď Itálie, nebo Wales. Ze hry vypadl případný souboj s domácí Francií.

Foto: Jason Cairnduff, Reuters

Čeští fotbalisté zprava Tomáš Necid, Ladislav Krejčí a Milan Škoda jásají, proti Chorvatům získali bod za remízu 2:2.

Článek

Ze šesti základních skupin postupují první dva týmy automaticky, s nimi také čtyři země s nejlepší bilancí z mužstev na třetích příčkách.

Když Češi porazí Turky, mohou skončit ještě i druzí, pokud Chorvati zároveň prohrají se Španělskem a klesnou pod Vrbův tým. V tom případě by Češi šli na Itálii, vítěze skupiny E.

Vzhledem k tomu, že Severní Irsko zůstalo ve skupině C třetí se ziskem tří bodů a skóre 2:2, zúžila se varianta pro český tým. Pokud postoupí ze třetí příčky, narazí na Wales. Bale a spol. ve Francii zazářili, ale ruku na srdce, giganti to nejsou.

S Itálií by se hrálo v pondělí 27. června od 18:00 v St. Denis. S Walesem pak v sobotu v Parku princů (18:00). Čecha a spol. tak každopádně láká metropole Paříž.

Chce to jen jediné - porazit Turecko!

Aktuální tabulka týmů ze třetích míst:
1.Slovensko31113:34
2.Severní Irsko31022:23
3.Albánie31021:33
4.Portugalsko20201:12
5.Česko20112:31
6.Švédsko20111:21

Reklama

Související témata: