Hlavní obsah

Kouč Hareide rozhněval norské fotbalistky

OSLO

Zřejmě ve snaze vyprovokovat norské fotbalisty před středeční barážovou odvetou s českými reprezentanty k co nejlepšímu výkonu trenér Aage Hareide trochu přestřelil. V rozhovoru pro rozhlasovou stanici NRK prohlásil, že v sobotu v Oslu hráli jeho svěřenci jako dámy.

Článek

Proti tomuto přirovnání se vzápětí ohradily členky norské reprezentace, která vyhrála olympijský turnaj v Sydney a letos získala stříbrné medaile na evropském šampionátu.

"Počínali jsme si na Ullevaalu až moc jako dámy. Cupitali jsme jako na vysokých podpatcích," uvedl Hareide v rozhlasovém interview.

Odpověď na sebe nenechala dlouho čekat. "Podle mne to bylo velmi neprofesionální. Jeho pohled na ženy je trochu děsivý. Možná by se měl podívat, co jsme dokázaly na mistrovství Evropy. Nemyslím, že bychom tam jen cupitaly," reagovala středopolařka Solveig Guldbrandsenová podle agentury Reuters.

Další hráčka Lise Klavenesová rovnou přešla do protiútoku. "Když se (Hareide) vyjadřuje k ženskému fotbalu, tak musím říct, že tak špatný zápas jako naši chlapci v sobotu s Českou republikou jsme my už dlouho nesehrály," prohlásila Klavenesová.

Vedení norské asociace se snažilo rozmíšku urovnat. "Trenér Hareide se vždy snaží své názory obrazně přiblížit a ne vždy se mu to daří," řekl mluvčí asociace Roger Solheim.

Reklama

Související témata: