Hlavní obsah

Slovenští fotbalisté na velké vítězství stále čekají

BRATISLAVA

Slovenští fotbalisté po výsledcích 1:5 a 1:1 pohořeli v baráži se Španěly a na světový šampionát do Německa se nepodívají. Slováci sice stále čekají na velké vítězství, ale i tak lze partě kolem trenéra Dušana Galise zatleskat. Žádný z předchozích výběrů se tak daleko nedostal. V týmu jsou talentovaní mladíci, kteří by mohli uspět v kvalifikaci o mistrovství Evropy, píše páteční slovenský tisk.

Článek

"Slovenští fotbalisté si ani po šesté kvalifikaci nepřipsali vítězství nad některým z postupujících týmů. Na velké vítězství slovenský fotbal stále čeká, a především proto bude sledovat opět světový šampionát pouze v hledišti a na obrazovce," píše Pravda.

Zároveň připomíná, že Slováci si se Španěly nedokázali poradit ani v bratislavské odvetě. Soupeř se přitom už nemusel "strhat", protože po vysoké výhře v Madridu měl postup v kapse. "Slovenští fanoušci jsou smutní, ale poté, co mužstvo předvedlo v prvním utkání, nebude ubrečené Slovensko na šampionátu dalším týmům chybět," dodává Pravda.

Důstojné loučení podle Sme

Mírnější tón nasadil deník Sme, podle kterého se Slováci rozloučili s baráží důstojně. Remízu 1:1 se silným Španělskem označil za hezký výsledek. "Naši hráči dotáhli kvalifikaci až do dvojzápasového rozstřelu, což by měla být dobrá zkušenost do budoucna. Po prohře 1:5 v Madridu ukázali v bratislavské odvetě, že dokážou hrát vyrovnanou partii s týmem absolutní špičky," dodává Sme.

Deník Šport napsal, že k zázraku v bratislavském zápasu nedošlo, proti jednomu z nejlepších mužstev světa ale Slováci dosáhli chlácholivé remízy. Na mistrovství světa ale absolutně zaslouženě postoupili Španělé.

"Vytrvalý déšť a výsledek prvního utkání měli značný vliv na středeční fotbal v Bratislavě. V tomto zápase nechtěl nikdo příliš riskovat. Španělé to nepotřebovali a naše mužstvo proto, aby předešlo výsledkové blamáži v rozlučkovém utkání kvalifikace," soudí Nový čas.

Reklama