Hlavní obsah

Jak na fotbalový šampionát budou mít fanoušci jasněji po losu

PRAHA

Po postupu českých fotbalistů z baráže na světový šampionát se očekává, že národní tým pojedou do Německa podpořit tisíce fanoušků. Zatím však příznivci musejí vyčkávat, jasněji o distribuci lístků na zápasy české reprezentace bude po rozlosování turnaje, které se uskuteční 9. prosince v Lipsku. Jisté už nyní je, že Českomoravský fotbalový svaz dostane na každé utkání národního mužstva osm procent vstupenek z kapacity stadionu, na němž bude Brücknerův výběr hrát.

Článek

V pátek to řekl Vít Pavlusek z tiskového oddělení svazu.

O další distribuci však ještě není rozhodnuto. "Bude záležet na tom, jaké požadavky k tomu pošle FIFA," uvedl Pavlusek s tím, že například před evropským šampionátem v Portugalsku bylo výslovně zakázáno prodávat vstupenky cestovním kancelářím. "Ty jen zprostředkovávaly zájezdy, v propozicích bylo, že všechny lístky musely být adresné na jméno. Počítám, že i Němci budou v tomto směru zcela důslední, zvolí podobný postup a budou chtít vědět, kdo na jakém místě bude sedět," prohlásil Pavlusek.

Fanoušci mají nyní šanci získat lístky na MS na internetových stránkách fifaworldcup.yahoo.com, ale nemohou si vybrat konkrétní zápas. Navíc není jisté, zda vstupenky nakonec dostanou. Jde o lístky, u kterých FIFA očekává, že se jí vrátí z již prodaných vstupenek přes internet. Vedení federace předpokládá, že dostane zpět vstupenky například od zájemců, jejichž týmy se neprobojovaly na MS, nebo od sponzorů.

Obchod se vstupenkami

Případní zájemci si mohou do 30. listopadu objednat a zakoupit vstupenky na maximálně sedm zápasů, na každé utkání maximálně čtyři vstupenky. O majitelích lístků rozhodne los. Přednost budou mít zájemci, kteří nebyli úspěšní v první fázi internetového prodeje vstupenek.

Žádosti mohou být směřovány pouze na jednotlivé stadiony. V této chvíli není jasné, jaké týmy se v utkáních představí. Pokud si fanoušek objedná vstupenky, které však nikdo nevrátí, dostane zpět peníze, ovšem bez manipulačního poplatku ve výši pět eur.

Fanoušci také budou moci se vstupenkami, které nebudou chtít, obchodovat. Němečtí organizátoři nedávno oznámili, že pro tyto případy zřídili zvláštní internetovou stránku, která začne fungovat v únoru.

Reklama