Hlavní obsah

Brücknera výkon potěšil, pochválil hlavně Sionka

AXAMS

Spíš vydatný trénink než náročný zápas mají za sebou čeští fotbalisté, kteří ve čtvrtečním utkání porazili vysoko 9:0 amatérský výběr Tyrolska. Z trenéra Karla Brücknera po utkání vyzařovala spokojenost, potěšil jej i výkon Libora Sionka, kterého jako jediného ze svěřenců neměl dosud pod kontrolou.

Článek

"Zítra hrajeme oficiální zápas, nemohli jsme zde předvádět nic moc složitého. První půle vyzněla velmi kvalitně, obnovili jsme řadu stereotypů, ale po tom zatížení samozřejmě vše ještě není ideální," řekl po utkání trenér.

Obzvlášť se mu líbil Sionko. "Po dvoutýdenní dovolené hrál celých devadesát minut a hlavně v prvním poločase předváděl velmi kvalitní výkon," uvedl kouč, který podle všeho Sionka i Radoslava Kováče, který dnes také odehrál celý zápas, nechá odpočívat v pátek.

Trochu zaskočen je ale prý před pátečním duelem se Saúdskou Arábií dalším zraněním v týmu. "U Honzy Kollera jde o poranění úponu a raději mu dáme více času na vyléčení. Možná to bude dobré už po třech dnech, ale také možná léčba potrvá týden," uvedl Brückner.

Štajner mohl nasázet hattrick

Kollerovi se prý zranění přihodilo při poslední penaltě v dopolední přípravě. "Dal jsem z ní gól, ale píchlo mi v noze. V první chvíli to tak vážně nevypadalo, snad to bude rychle pryč. Nemám s tím ale zkušenost, nikdy jsem podobný druh zranění ještě neměl," vysvětloval Koller, který teprve nedávno začal s tréninkem po těžké operaci kolenních vazů.

Sionko mohl mít lepší náladu. "Opravdu jsem nepočítal, že si zahraji celý zápas, ale trenér se tak rozhodl po Honzově zranění. Já se potřeboval už dostat do rytmu, můj jediný pohyb v minulých dnech byla výpomoc stěhovákům," vyprávěl s úsměvem ve tváři záložník, který dnes asistoval u několika branek, a už se těšil na páteční regeneraci.

Rozesmátý vyšel z kabiny i Jiří Štajner, který mohl v několika minutách vstřelit hattrick, ale zůstal jen u dvou branek. "No co se budu vymlouvat, ta šance z malého vápna, to jsem trestuhodně zahodil. Ale jinak to byl dobrý zápas a já jsem na podobná utkání zvyklý, protože před sezónou jich hrajeme tak šest," řekl Štajner

Navíc v druhém poločase byla naše role podstatně jednodušší, těžší je rychle otevřít skóre," prohlásil Štajner, který se prý ještě zcela nezbavil lehkého nachlazení. "Ale s tím se vypořádám," dodal.

Reklama