Hlavní obsah

Afričané věří, že Čechy potrápí

WESTERBURG

Optimisticky naladěni jsou fotbalisté Ghany před sobotním duelem s českou reprezentací. Věří, že po úvodní prohře 0:2 s Itálií konečně zabodují, aby se mohli rvát o vysněný postup ze skupiny.

Článek

"Proti Italům jsme nebyli horší, ale nevyužili jsme šance. Věřím, že jsme se poučili z chyb, které jsme udělali," prohlásil kapitán týmu Stephen Appiah, opora Fenerbahce Istanbul. Spolu s Michaelem Essienem z Chelsea jsou největšími hvězdami týmu. "Jsem přesvědčen, že máme tým, který je schopen Čechy potrápit, i když proti USA zahráli famózně," dodal pětadvacetiletý záložník.

Fotbalisté Ghany, vedení srbským koučem Ratomirem Dujkovičem, ještě včera trénovali na své základně ve Würzburgu, dnes se přesouvají do Kolína nad Rýnem, stejně jako český tým. "Proti Italům jsme sice neuspěli, ale pořád je tady dost týmů, které s námi budou mít problémy. Postup stále není ztracen. Chceme dokázat, že nám ne nadarmo říkají Brazilci z Afriky," uvedl Dujkovič. "Čechů se nebojíme. Nejsou pro nás nepřekonatelnou překážkou. Jen musíme více věřit ve své schopnosti," burcuje své svěřence trenér.

V podobném duchu hovoří i Essien, který se na trávníku potká s klubovým spoluhráčem Petrem Čechem. "Potřebujeme se chytit střelecky, hra jako taková špatná není. Jsem si jistý, že můžeme vyhrát," prohlásil Essien.

Jeden z nejzkušenějších ghanských reprezentantů, obránce Samuel Kuffour, byl po porážce s Italy hodně smutný. "Nejen já, ale i celá naše země a celá Afrika. Máme co napravovat a proti Čechům se chceme světu předvést v tom nejlepším světle," řekl Kuffour, který hraje za AS Řím. V Německu je jako doma, protože dlouhých jedenáct sezón oblékal dres Bayernu Mnichov. "Mám v Německu spoustu přátel, prožil jsem tady podstatnou část kariéry," dodal devětadvacetiletý pilíř zadních řad ghanské reprezentace.

Reklama

Související témata: