Hlavní obsah

Kouč Francie Domenech nevezme na šampionát Benzemu z Realu

PAŘÍŽ

V předběžné nominaci francouzských fotbalistů na mistrovství světa chybí útočník Karim Benzema z Realu Madrid. Kouč Raymond Domenech to odůvodnil jeho nevýraznou sezonou ve španělském velkoklubu, kam posila za 35 miliónů eur přišla loni z Lyonu. Benzemova údajná účast v aféře s mladou pařížskou prostitutkou prý neměla na trenérovo rozhodnutí vliv.

Foto: Alessandro Garofalo, Reuters

Karim Benzema v dresu Realu Madrid

Článek

"To mě nezajímá. Mě jde jen o fotbal a to, co hráči předvádějí na hřišti," komentoval Domenech absenci Benzemy, který v první sezoně v Realu dal ve španělské lize osm branek. Franck Ribéry a Sidney Govou, kteří měli mít rovněž sex s nezletilou prostitutkou, v třicetičlenném výběru figurují.

"Benzema je mladý hráč a pořád může snít. Doufám, že bude dál bojovat a brzy bude zase v týmu," řekl kouč na adresu hráče s 27 reprezentačními starty.

Domenech nevzal do týmu ani veterána Patricka Vieiru, jenž se v lednu vrátil z Interu Milán do anglické ligy, aby si vybojoval účast na MS. Svými výkony v Manchesteru City však kouče francouzské reprezentace nepřesvědčil a ke 107 zápasům za národní tým už možná další nepřidá.

Naopak povolal pět nováčků včetně devatenáctiletého záložníka Yanna M'Vily z Rennes.

Domenech chtěl původně už dnes oznámil užší nominaci 23 hráčů, ale nakonec si to rozmyslel a ponechá si čas do 1. června, kdy je poslední možný termín.

Reklama

Související témata: