Hlavní obsah

Beckham Capella vystřídat nechce: Mám Anglii pořád co dát jako hráč, tvrdí

LONDÝN

Bláznovství. Holý nesmysl! Anglická fotbalová hvězda David Beckham rezolutně popřela spekulace ostrovního tisku, že by se mohla stát nástupcem Fabia Capella u anglické reprezentace. „Mám národnímu mužstvu pořád co nabídnout, a proto chci dál hrát. Už 3. září v kvalifikaci o postup na mistrovství Evropy proti Bulharsku bych mohl nastoupit,“ nechal se slyšet Beckham, jenž při anglické blamáži na světovém šampionátu seděl na lavičce jako člen Capellova realizačního týmu.

Foto: Kim Kyung-Hoon, Reuters

David Beckham ukazuje v osmifinále mistrovství světa rozhodčímu, jak daleko za čarou byl v utkání s Německem míč po Lampardově ráně.

Článek

Pětatřicetiletého Beckhama sice vytipovali na ostrovech jako potencionálního nástupce italského trenéra Capella u reprezentace, on však o podobnou funkci ani trochu nestojí.

I Maradona se za Beckhama přimlouval

A to přesto, že i sám božský Diego Maradona beckhamovo povolání do reprezentačních služeb podpořil.

„V Anglii každý mladý hráč slyší na jméno Beckham. To by vám mohlo pomoci,“ vzkázal trenér argentinské reprezentace na ostrovy a samozřejmě dodal, že když je jako trenér úspěšný on, proč by se stejně nemělo dařit Beckhamovi.

Někdejší kapitán anglické reprezentace, který z nominace pro mistrovství světa vypadl poté, co si během hostování v AC Milán potrhal kolenní vazy, se však tváří na koučování skepticky. A nejen proto, že mu vzhledem k nulovým trenérským zkušenostem dávají sázkové kanceláře šanci 20:1.

„Pořád si myslím, že mám národnímu mužstvu co nabídnout jako hráč. Rehabilitace probíhá dobře, takže budu připraven na zářijové kvalifikační utkání s Bulharskem a poté i na cestu do Švýcarska,“ nechal se slyšet Beckham působící v americkém Los Angeles Galaxy.

Capello nakonec možná zůstane

O osudu italského kouče Fabia Capella a jeho případném dalším působení u anglické reprezentace by se mělo rozhodnout do konce příštího týdne. Podle posledních informací z kuloárů anglické asociace nasvědčuje mnohé tomu, že by mohl zůstat a smlouvu datovanou do roku 2012 dodržet. A nejen proto, že v případě vyhazovu by mu museli Angličané vyplatit odstupné 14 milionů eur.

„Každý, kdo po Capellovi přijde, bude mít stejné problémy jako on. Výměna trenéra nevyřeší základní problém, který anglický fotbal má - totiž nedostatečnou péči o výchovu a rozvoj mládeže. Teď máme nachystaný nový model a Capello nám může s jeho realizací pomoci. Jeho desetileté zkušenosti s fotbalovou akademií v AC Milán se mohou hodit,“ prosazuje Capellovo setrvání u národního mužstva ředitel pro rozvoj fotbalu v Anglické asociaci sir Trevor Brooking, jehož názor podporuje stále více členů anglické fotbalové generality.

Reklama

Související témata: