Hlavní obsah

Fanoušek, který vnikl do anglické šatny, prý jen hledal toaletu

KAPSKÉ MĚSTO

Fanoušek, který v pátek po zápase Anglie s Alžírskem na fotbalovém mistrovství světa pronikl do anglické šatny, tvrdí, že se tam dostal omylem. Prý jen hledal cestu na toaletu. Zatímco jihoafrická policie po něm marně pátrá, britský list The Sunday Mirror s ním přinesl obsáhlý rozhovor.

Foto: Mike Hutchings, Reuters

Zklamaný anglický fanoušek po remíze Albionu s Alžírskem - ilustrační foto.

Článek

Dvaatřicetiletý Pavlos Joseph, původem kyperský Řek žijící od dětství v Londýně, v něm barvitě popsal svou anabázi. Když po bezbrankové remíze na stadiónu v Kapském Městě čekal na své příbuzné, zachtělo se mu na záchod. Po chvíli bloudění se prý náhodou ocitl v šatně anglických fotbalistů.

Hned narazil na Davida Beckhama, který kvůli zranění na šampionátu nehraje. "Řekl jsem si, když už jsem tady, proč něco neříct? Tak jsem se představil a řekl jsem Davidovi: Stálo nás to spoustu peněz, abychom tady mohli být. A tohle je ostuda. Co s tím budeš dělat?" vyprávěl novinářům.

Hráči prý seděli bez hnutí, jen kolem prošel nahý Joe Cole cestou ze sprchy. Fanoušek pak ještě stihl říct hráčům, že jejich výkon byl žalostný a pak už ho ochranka vyvedla.

V rozhovoru zdůraznil, že na zápasy anglické reprezentace už jezdí dlouho a má prý lístek i na příští zápas se Slovinskem. Překvapilo ho, že ho policie nemůže najít. "Tomu pánovi od FIFA, co mě odváděl, jsem dal svoje telefonní číslo, ale nikdo mi nevolal," řekl Joseph, kterému podle jihoafrické policie hrozí vězení. Nemyslí si, že by udělal něco špatného a nechápe, proč by měl být trestán. Řekl prý jen to, co si po utkání myslí všichni angličtí fanoušci.

Reklama

Související témata: