Hlavní obsah

VIDEO: Jasně že to byl gól. Ale nenechal jsem sudí přemýšlet, přiznal brankář Neuer

BLOEMFONTEIN

Mystifikoval! Jasně že mu výhled na Neuerovu bránu žádný z hráčů nezakrýval, samo sebou že musel vidět, jak se balón po Lampardově rádně odrazil dobrého půl metru za čarou. Přesto se uruguayský asistent Mauricio Espinoza po skandálním verdiktu hájil jako malý kluk tím, že na německou bránu neviděl, neboť mu výhled zakrývali hráči. Videonahrávky ho však usvědčují ze lži!

Foto: Eddie Keogh , Reuters

Míč po střele Franka Lamparda dopadl evidentně půl metru za čáru.

Článek

Samozřejmě, hlavu na špalek dal hlavní rozhodčí Larionda, když regulérní gól Lamparda v 38. minutě nedělního osmifinále mezi Německem a Anglií neuznal. Však na něho se také snáší hněv a zloba. Jenže jeho krajan Espinoza mu ani trochu nepomohl a ještě klamal, že střelu neviděl, neboť jednak hlídal ofsajdové postavení, hlavně mu však prý hráči zakrývali výhled.

Míč po střele Franka Lamparda směřuje půl metru za brankovou čáru.foto: Reuters/Eddie Keogh

Až dodatečně ze sebe vysoukal, že ho zmátlo i to, jak se balón odrazil od země zpátky na břevno. Prostě lhal, aby ze sebe smyl vinu a hodil ji na svého krajana Lariondu, který zcela regulérní trefu Lamparda neuznal.

Oklamal jsem je, přiznal Neuer

Byli asi jediní dva, kteří regulérní gól na stadionu v Bloemfonteinu neviděli a postarali si tak o největší fotbalový skandál 21. století. Brankář německé reprezentace Manuel Neuer jim k tomu ovšem dopomohl.

„Oklamal jsem je. Kdybych se podíval napravo, nebo nalevo, donutil bych je přemýšlet. A možná by gól uznali... Proto jsem míč rychle chytil a pokračoval ve hře, i když po Lampardově střele jsem ho sledoval a viděl, že se za čáru odrazil,“ přiznal dodatečně německý gólman Neuer.

Ba co víc, šel ve svém přiznání ještě dál. „Po zápase jsem musel na dopinkovou kontrolu a tam jsem v televizi viděl celou situaci opakovaně znovu. Jasně že to byl gól!“

To s Wembley nesrovnávejte!

Němci sice berou výpomoc uruguayského sudího Lariondy jako satisfakci za 44 let starou křivdu, která se jim udála na MS 1966 ve Wembley po střele Hursta, ale sám šéf komise německých rozhodčích Herbert Fandel jim tuto útěchu vzal.

„S tím, co se stalo 30. června 1966 ve Wembley se nedá nedělní situace vůbec srovnávat. Do dnešního dne není jasné, zda balón za zády Tilkowského tehdy skončil či nikoli, kdežto v neděli byl zcela jasně za brankovou čarou,“ odmítl reminiscence  na sporný verdikt švýcarského sudího Diensta, který na pokyn sovětského lajnového rozhodčího Bachramova nakonec gól uznal. „Tohle byla prostě neodpustitelná chyba!“

Reklama

Související témata: