Hlavní obsah

Moje největší zklamání, hlesl jen Janda

EDMONTON

Nejsmutnějším členem české výpravy po semifinále s Rakouskem byl Petr Janda. Útočník pražské Slavie dostal v zápase druhou žlutou kartu na turnaji a ve finále si tak pro disciplinární trest nezahraje. V šatně vše obrečel a do řeči mu nebylo ani cestou do autobusu. „Je to zatím moje největší zklamání,“ hlesl jen nešťastný fotbalista.

Článek

Jandovi se nejprve za novináři vůbec nechtělo. „Nechte ho,“ zkoušel prosbou vybojovat klid pro svého klubového spoluhráče Marek Suchý. Záložník s prvoligovými zkušenostmi ale přes obrovské zklamání popsal své myšlenky. „Mám smíšené pocity. Samozřejmě jsem rád, že jsme se do finále dostali. Ale já si ho nezahraju, tak jsem strašně smutný,“ řekl Janda.

Mladíci ukázali, že právem jako jeden z hlavních motorů týmu uvádějí soudržnost. „Jandyse je mi strašně líto, budu se ho snažit povzbudit. Aby si to tak nebral. V týmu má hrozně důležitou roli, v zápasech hrál výborně. Je to hrozná škoda, ale na hřišti si v ten okamžik neuvědomíte, že můžete dostat žlutou kartu. A rozhodčí mají nařízeno, aby za simulování dávali karty,“ vzpomněl na kritický okamžik ze 37. minuty Marek Suchý.

Další čekají na svojí šanci 

Petr Janda cítil v pokutovém území Rakouska na těle ruce obránce, pád ale přihrál a anglický rozhodčí Webb okamžitě vytáhl žlutou kartu. „Faul to asi nebyl, ale na žlutou to taky nebylo,“ řekl Janda. Spoluhráče litoval i kolega ze zálohy Jakub Mareš. „Petr odehraje celý šampionát a na finále ho vyřadí takováhle zbytečná žlutá karta... Ještě za simulování. To zamrzí.“

Do nedělního finále tak Janda nebude moci nastoupit a alternativy bude muset hledat trenér Miroslav Soukup. „Petr hrál svůj nadprůměr a podílel se na naší ofenzívě. Jsou ale nachystaní jiní hráči jako Mareš nebo Cihlář. Ti čekají na svojí šanci. Je mi ale samozřejmě líto, že Petr ve finále nenastoupí,“ uvedl kouč.

Slávistický fotbalista má jasno, jak stráví nedělní duel v Torontu. „Budu s klukama, půjdu do kabiny. Budu se je snažit povzbudit, aby to zvládli a vyhráli,“ doufá ve zlatou tečku Petr Janda.

Reklama