Hlavní obsah

Wickenheiserová bude dál hrát hokej s muži

HELSINKY

Kanadská hokejistka Hayley Wickenheiserová bude dál sdílet šatnu s muži v druhé finské lize, kam to v uplynulé sezóně dotáhla s klubem Salamat, který z části vlastní i hvězda NHL Teemu Selänne. Jeho vedení oznámilo, že s první ženskou hokejistkou, která nastupuje v lize s muži, uzavřelo smlouvu na další sezónu.

Foto: ČTK

Hayley Wickenheiserová

Článek

Wickenheiserová se v zemi tisíce jezer stala celebritou. Samotná hráčka si finskou ligu pochvaluje a tvrdí, že se lecčemus přiučila. "Je to pro mě ohromná výzva," prohlásila pro agenturu AP. "Chci poznat své hranice jako hokejistka," dodala čtyřiadvacetiletá Kanaďanka.

Wickenheiserová odehrála v uplynulé sezoně za Salamat dvacet zápasů a prosadila se i střelecky. "Tvrdě na sobě pracuje, aby dokázala, že si zaslouží místo v týmu," nechal se slyšet trenér Salamatu Matti Hagman.

A tak jediné, co hokejistce vadí, je vzdálenost od blízkých. Kanaďanka žije s přítelem Tomášem Pacinou a synem Noahem, jehož adoptovala, v Calgary. "Je to velmi těžké," poznamenala Wickenheiserova v nedávném rozhovoru. "Je to jako na houpačce, někdy se mi strašně stýská." S blízkými si proto často volá a píše e-maily, navíc doufá, že jí přítel se synem tento měsíc ve Finsku navštíví.

Reklama

Související témata: