Hlavní obsah

Slovenskou fotbalovou reprezentaci zřejmě povede Kozák

Bratislava

U fotbalistů Slovenska pravděpodobně skončí trenérská dvojice Stanislav Griga, Michal Hipp. Podle slovenských médií bude příštím reprezentačním koučem Ján Kozák, který by měl být oficiálně jmenován na čtvrtečním mimořádném zasedání výkonného výboru fotbalového svazu.

Foto: Arno Balzarini, ČTK/AP

Slovenské duo Marián Čišovský a Dušan Švento (18) nedokázalo zabránit ve skórování Martinu Buechelovi z Lichtenštejnska (vpravo).

Článek

Griga s Hippem převzali národní tým loni v květnu, v kvalifikaci o postup na mistrovství světa 2014 se však Slovensku nedaří a ze šesti duelů ve skupině G vyhrálo jen dva. Nepovedené účinkování vyvrcholilo páteční remízou 1:1 v Lichtenštejnsku, po které mají Slováci jen teoretickou šanci dostat se na šampionát v Brazílii. Kvůli špatnému výsledku přišli hráči o startovné ve výši 1800 eur (asi 46 tisíc korun).

Současný trenér Košic Kozák přiznal, že už je s prezidentem Slovenského fotbalového svazu Jánem Kováčikem domluvený. "Šéf svazu mě oslovil s nabídkou trénovat tým Slovenska. Moje odpověď zněla, že bych to přijal. Reprezentace byla u mě vždy na prvním místě," uvedl Kozák pro internetovou verzi deníku SME. "O detailech jsme se však nebavili, protože současní trenéři Stanislav Griga a Michal Hipp mají stále platnou smlouvu," doplnil devětapadesátiletý kouč.

Reklama

Související témata: