Hlavní obsah

Argentina vyhraje fotbalové MS. Belgie bude ve finále, předvídá bývalá hvězda Desailly

Praha

Fotbalové mistrovství světa v Brazílii vyhraje Argentina, překvapením se stane tým Belgie, který dojde až do finále, moc se naopak nedá čekat od Anglie. Takhle předpovídá vývoj blížícího se šampionátu někdejší hvězda AC Milán, Marseille a francouzské reprezentace Marcel Desailly.

Foto: Manu Fernandez, ČTK/AP

I bez Lionela Messiho může podle Desaillyho Argentina ovládnout MS.

Článek

Podle ghanského rodáka má Argentina výborný tým, i v případě, že by třeba hlavní hvězda Lionel Messi nemohla odehrát všechna utkání. „Jsem si jistý, že Argentina jako tým bude schopná vyhrát mistrovství světa. S Messim i bez Messiho," řekl Desailly v rozhovoru pro server Laureus.com

„Upřímně si umím představit, že Argentina bude hrát skvěle i bez Messiho. Nevidím ho jako klíčového hráče pro tenhle tým, uvidíte to sami," předvídal slavný Francouz.

Od Anglie moc nečekejte

Potenciál na obhajobu titulu podle něj stále má i Španělsko, naopak moc šancí nedává domácí Brazílii. Břemeno velkého favorita a z toho vyplývající obrovský tlak bude prý příliš silný a bude mít na výkony mužstva negativní vliv.

„Hodně důležitý bude první zápas. Myslím si ale, že budou mít Brazilci problém, aby si tým sedl a fungoval jim dohromady. Podle mě budou mít domácí na šampionátu spousty těžkostí," pokračoval 45letý bývalý fotbalista.

Někdejší fotbalista Chelsea nedává velké šance ani Anglii, která čeká na světový titul od památného roku 1966. „Anglie nemá dost výrazných individualit, které by byly rozdílovými hráči. Spousta lidí bude samozřejmě mluvit třeba o Rooneym, ale ani on na posledním mistrovství neoslnil," myslí si Desailly.

„Myslím si, že třeba Belgie má mnohem větší potenciál. Mohla by dojít až do finále," dodal mistr světa a Evropy.

Vyhraje Argentina letošní mistrovství světa ve fotbale?
Ano
23,5 %
Ne
76,5 %
Celkem hlasovalo 2544 čtenářů.

Reklama

Související témata: