Hlavní obsah

Bojuje o život, ale obětoval se pro Suáreze. A ten září

Sao Paulo

Walter Ferreira je nyní v Uruguayi za národního hrdinu. Že vám to moc nehraje, že to není známé jméno? Ale právě on zázračně vyléčil slavného útočníka Luise Suáreze, jenž tři týdny před startem fotbalového MS podstoupil operaci menisku a v Brazílii je teď spásou pro tým. Přitom sám Ferreira zažívá mimořádný příběh a MS by ho nemuselo a vlastně ani nemělo moc zajímat. Bojuje totiž s rakovinou lymfatických uzlin.

Foto: Victor R. Caivano, ČTK/AP

Kondiční trenér uruguayské reprezentace Walter Ferreira dohlíží na svého hvězdného svěřence Luise Suáreze.

Článek

„Nebýt Waltera, nebyl bych tady," děkoval Ferreirovi dojatý Suárez dva dny po čtvrtečním duelu s Anglií, kterou sestřelil dvěma góly (výhra 2:1). Právě za fyzioterapeutem běžel po své první trefě do sítě Albionu. Objal ho a ukazoval světu, kdo mu pomohl. „Plakali jsme po zápase spolu. Prožívá těžkou dobu, bojuje o život, přesto se kvůli mně takhle obětoval," citoval Suáreze server britského deníku Daily Mail.

Dva dny poté, co Suárez po operaci menisku zahájil rehabilitaci, čekala na dvaašedesátiletého Ferreiru závěrečná dávka chemoterapie. Po ní plánoval týdny klidu, aby nabral síly, přesto prosbu uruguayské reprezentace neodmítl. Suáreze za ním do jeho domu v Montevideu dennodenně vozila útočníkova manželka, Ferreira nakonec odjel na přípravný kemp i posléze na samotný šampionát. Svolení od lékařů obdržel až těsně před odletem mužstva do Brazílie.

„Jsem vděčný realizačnímu týmu, že mě nechal s Luisem pracovat. Tvrdě dřel, zaslouží si, že může v Brazílii hrát," uvedl Ferreira. „Zázračný muž", tak jej nazývají nyní v Uruguayi. To sedí, mnohem výstižnější je však slovo statečný...

Reklama

Související témata: