Hlavní obsah

Zoufalci, kteří mají v mozku jen PlayStation. Boban se tvrdě opřel do anglické reprezentace

Praha

Vůbec si nebral servítky a vystoupení Albionu na právě skončeném mistrovství světa v Brazílii pořádně zkritizoval. Bývalý jugoslávský a chorvatský fotbalista Zvonimir Boban je přesvědčený, že za koncem Anglie už v základní skupině může nedostatek nadšení jejích hráčů, kteří si snad ani neuvědomovali, jakého turnaje se zúčastnili.

Foto: Murad Sezer, Reuters

Smutní angličtí fotbalisté po remíze s Kostarikou. Zleva obránce Phil Jones, záložník Steven Gerrard a útočník Wayne Rooney.

Článek

Anglie na turnaji prohrála v základní skupině 1:2 s Itálií i Uruguayí a už před posledním zápasem s Kostarikou tak měla jistotu, že do vyřazovacích bojů nepostoupí. „Angličané byli v apatii, hráli bez tváře, stejně jako ji neměl její kouč Hodgson," napsal ve svém sloupku v chorvatském periodiku Sportske Novosti pětačtyřicetiletý Boban.

Nejlepší hráč Chorvatska z let 1991 a 1999, který v roce 1998 nechyběl na mistrovství světa u zisku bronzových medailí pro Chorvatsko, připomíná, že Albion v poslední době na vrcholných akcích pokaždé končí dříve, než si naplánoval. „Zoufalá posádka s Rooneym a Gerrardem hrála mizerně. Tak jako vždycky v dresu Anglie. Z Brazílie hráči odjížděli domů bez emocí, jako kdyby takový neúspěch byl normální. Typické pro zoufalce."

Čtyřnásobný mistr italské ligy a vítěz Ligy mistrů s AC Milán má přitom pro anglický fotbal, respektive atmosféru na tamějších stadiónech slabost. „Anglie nám dala fotbal, žádný stadión jako San Siro, Santiago Bernabéu nebo Allianz arena nemůže poskytnout takové emoce jako starý dřevěný anglický stadión. Neexistuje nic emotivnějšího, než když The Kop (jedna z tribun na liverpoolském stadiónu Anfield) začne zpívat You'll Never Walk Alone (klubovou hymnu Liverpoolu)," myslí si Boban, jenž aktivní kariéru ukončil v roce 2002.

„Jenže tenhle anglický tým nemá bojovného ducha, žádné sny. Oni jenom civí do chytrých telefonů, na uších mají velká sluchátka a v mozku PlayStation. Ani vůbec nevědí, koho reprezentují, nebo čeho jsou součástí," rozohnil se bývalý záložník.

Reklama

Související témata: