Hlavní obsah

Jarolím dlouho dumal, nakonec na Němce povolal ještě Droppu, Škodu a Zmrhala

Praha
Aktualizováno

Seděl, dumal, sledoval videozáznamy a rozhodoval se, koho ještě na kvalifikaci proti Němcům povolat. Původně měl trenér fotbalové reprezentace Karel Jarolím představu, že tři hráči, pro něž má v kádru volné místo, dorazí už na dnešní pražský sraz, jenže v pondělním odpoledni bylo ve smíchovském hotelu všechno jinak. „Nechci rozhodovat na základě jednoho zápasu, proto se díváme a rozebíráme utkání ligová i pohárová,“ vysvětloval kouč národního týmu své váhání a sliboval, že co nejdřív verdikt padne.

Trenér fotbalové reprezentace Karel JarolímVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Až odpoledne se rozhodl definitivně a kádr pro kvalifikační zápasy proti Německu a Ázerbájdžánu doplnil o dva slávisty Škodu a Zmrhala a legionáře z ruského Tomsku Droppu.

O Škodovi rozhodne až lékař

Zatímco kanonýr z Edenu Milan Škoda do kádru reprezentace patří již delší dobu, takže si zahrál i na letošním evroipském šampionátu ve Francii, pro Lukáše Droppu a Jaromíra Zmrhala jde o první pozvání do národního týmu.

"U Škody bude ovšem záležet na zdravotní prohlídce, kterou v úterý absolvuje ve svém klubu. Pokud bude v pořádku, hned se připojí k reprezentaci," poznamenal manažer Jaromír Šetrle a dodal, že další dva dodatečně nominovaní fotbalisté se k mužstvu připojí během úterý.

Zmrhal na sebe upozornil posledními výkony v sešívaném dresu a v derby se Spartou pak zejména, nominace sedmadvacetiletého zálořníka Droppy je překvapením.

Vždyť z tuzemské ligové scény odešel z ostravského Baníku v únoru před dvěma lety a v zahraničí vystřídal hned tři kluby. Začínal v polské Vratislavi, poté zamířil do rumunské Pandorie a letos v létě se objevil v Tomsku, který v ruské lize figuruje po devíti odehraných kolech na dvanácté příčce.

Váhání trenéra se nebylo ale co divit. Vždyť v sobotu večer ho čeká v Hamburku křest ohněm. Zkouška, proti níž byl první díl kvalifikace o postup na světový šampionát 2018 v Rusku proti Severním Irům hodinkou pro slečinky nedělní školy.

Teď na něho a jeho tým vyrukují Němci. Úřadující mistři světa celí lační napravit rozčarování z letošního evropského šampionátu ve Francii, kde chtěli také zlato, ale nedosáhli na něj.

„Jsou silní ve všem, takže hledáme a hledat budeme nějakou slabinu, kterou bychom mohli využít," prozrazoval trenér Jarolím, čím jsou naplněny jeho dny a hodiny. „Hlavně půjde o to nedopustit, aby hráli v komfortním prostředí, jež by jim vyhovovalo," ví, co by mělo být základem.

Trénovali i Novák s Frýdkem

On to má v hlavě srovnané a promyšlené, teď ovšem bude záležet na hráčích, aby si rovněž uvědomili, co je čeká a s čím musí na soupeře vyrukovat.

„S dobře organizovaným a kompaktním obranným blokem, ale také s nebezpečnými protiútoky," netajil Jarolím, co hráčům řekl hned, když se s nimi v smíchovském hotelu setkal.

Z původní nominace dorazili všichni, na tři, kteří měli být povoláni dodatečně, se ovšem dál čekalo. I při odpoledním tréninku, jenž se nekonal na Strahově, ale na hřišti v hotelovém sousedství. I Novák s Frýdkem, kteří si na sraz přivezli drobná zranění, se do něho zapojili.

„Budou v pořádku, nic zásadního to není," ujišťoval trenér.

Reklama

Související témata: