Hlavní obsah

Mourinho podporuje Beckhamův odchod do USA

LONDÝN

Když vešlo ve známost, že anglická fotbalová ikona David Beckham spojila svou další budoucnost s hraním v USA za Los Angeles Galaxy, mnozí tento krok kritizovali. Objevily se hlasy, že tím jeho hvězdná kariéra definitivně končí, a že to nemá mnoho logiky. Někteří se ale postavili i na Beckhamovu stranu, tak jako naposledy proslulý trenér Chelsea Londýn José Mourinho.

Foto: www.chelseafc.com

Trenér Chelsea José Mourinho.

Článek

"Bezpochyby je to velký moment pro Los Angeles a americký fotbal celkově. Myslím, že si k větší popularizaci fotbalu nemohli vybrat lepšího hráče. Protože David Beckham je ještě mnohem víc než jen obyčejný fotbalista," vykládal Mourinho, jenž může být u premiéry Beckhama v USA. Jeho tým totiž v sobotu 21. července sehraje s Los Angeles Galaxy přátelské utkání. A mohl by to být Beckhamův první zápas v novém klubu po odchodu z Realu Madrid.

"Pro evropský fotbal je to samozřejmě velká škoda, že hráč takového kalibru odchází pryč, ale na druhou stranu všichni v Evropě chtějí, aby se fotbal v USA dále vyvíjel. Je tam obrovský potenciál, na kterém by nakonec všichni vydělali," dodal portugalský kouč.

Dvaatřicetiletý Beckham přijede do svého nového působiště již tento čtvrtek a zapojí se do přípravy týmu Galaxy. Na nové angažmá se těší, jen má obavy z přehnaného očekávání fanoušků. "Lidé si zřejmě myslí, že přijedu a vyhrajeme první zápas 10:0. Jenže já nejsem ten, kdo dokáže přejít přes deset hráčů soupeře a nastřílí tři nebo čtyři branky. Jsem spíše týmový hráč a moje role je připravovat šance," tvrdí.

Reklama

Související témata: