Hlavní obsah

Domenecha bude vyšetřovat UEFA kvůli nařčení Italů

PAŘÍŽ

Trenéra francouzské reprezentace Raymonda Domenecha čeká kvůli jeho kontroverzním výrokům na adresu Italů vyšetřování Evropské fotbalové unie UEFA. Pětapadesátiletý kouč uvedl minulý týden v rozhovoru pro list Le Parisien, že utkání jednadvacítek o postup na olympijské hry v Sydney 2000 mezi Francií a Itálií pískal podplacený rozhodčí.

Článek

Francouzská federace se následně svým italským protějškům za Domenechovy výroky omluvila, kouč ale na svém tvrzení trvá. Francouzský prezident UEFA Michel Platini poté uvedl, že Domenech musí přinést důkazy na podporu svých výroků, jinak mu hrozí sankce.

"UEFA zahájila šetření a já tam půjdu dobrovolně. Napíšu komisi všechno, co bylo v rozhovoru pro Le Parisien, a odpovím na všechny jejich otázky," řekl ve čtvrtek Domenech na tiskové konferenci.

Trenér tak ještě zvýšil rivalitu mezi oběma týmy, které se loni utkaly ve finále mistrovství světa se šťastným penaltovým koncem pro Itálii. Squadru Azzuru a Les Bleus čeká 8. září kvalifikační utkání o postup na mistrovství Evropy.

Reklama

Související témata: