Hlavní obsah

Přestaneme uvolňovat reprezentanty, hrozí šéf Barcelony

BARCELONA

Prezident Barcelony Joan Laporta pohrozil vedení UEFA, že evropské velkokluby jsou připraveny přestat pouštět hráče do národních týmů, když nedostanou finanční kompenzaci, pokud se fotbalisté při reprezentačních povinnostech zraní. "Kluby by měly dostat alespoň část hráčova platu a navíc podíl ze zápasů, zejména přípravných, kterých se zúčastní," citovala Laportu agentura AP.

Článek

Podobné nároky zazněly z jiných špičkových klubů už dříve. Prezidenta španělského klubu vedlo ke slovnímu útoku na FIFA a UEFA zranění barcelonské hvězdy Lionela Messiho, který si z úterního utkání Argentiny s Austrálií odnesl zranění stehenního svalu na pravé noze a nebude moci hrát nedělní zápas s Osasunou Pamplona.

"Kluby sice mají nařízeno hráče reprezentacím uvolnit, ale pokud se něco nezmění, pravidla budou brzy porušena. Je na čase, abychom vzali věci do svých rukou," dodal Laporta s tím, že mezi sdružením 14 nejsilnějších klubů Evropy a zástupci FIFA a UEFA se o finančních kompenzacích jedná už čtyři roky, ale bez nejmenších výsledků.

Reklama