Hlavní obsah

Čech v ideální jedenáctce hráčů není, vyhrál Buffon

LONDÝN

Český brankář Petr Čech se do ideální jedenáctky v anketě Mezinárodní federace fotbalových profesionálů FIFPRO ani do třetice nedostal. Gólman Chelsea byl v pětičlenné nominaci, ale hráči při hlasování dali přednost Italovi Gianluigimu Buffonovi z Juventusu Turín. Brankář mistrů světa tak obhájil loňské prvenství.

Článek

V anketě, v níž hlasují tisíce fotbalových profesionálů z celého světa, dostal nejvíc bodů Brazilec Kaká z AC Milán, který tak na trůnu vystřídal svého krajana Ronaldinha z Barcelony.

Ta má v ideální jedenáctce ještě argentinského útočníka Lionela Messiho a španělského obránce Carlese Puyola.

Z loňského All Stars týmu si vedle Buffona udrželi obdiv svých kolegů ještě obránci Fabio Cannavaro z Realu Madrid a John Terry z Chelsea i Kaká s Ronaldinhem.

Ideální jedenáctka podle FIFPRO:
Gianluigi Buffon (It./Juventus) - Alessandro Nesta (It./Milán), Fabio Cannavaro (It./Real Madrid), John Terry (Angl./Chelsea), Carles Puyol (Šp./Barcelona) - Cristiano Ronaldo (Portug./Manchester United), Kaká (Braz./AC Milán), Steven Gerrard (Angl./Liverpool) - Lionel Messi (Arg./Barcelona), Didier Drogba (Pobř. slonoviny/Chelsea), Ronaldinho (Braz./Barcelona).

Reklama