Hlavní obsah

Bohemians vstoupili do Tipsport ligy výhrou nad Příbramí

PRAHA

Výhrou 1:0 nad Marilou Příbram vstoupil loňský finalista Tipsport ligy Bohemians Praha 1905 do letošního turnaje. Na umělé trávě v Edenu v zápase skupiny A rozhodl o tříbodovém zisku již v šesté minutě Pavel Hašek, jedna ze dvou dosavadních zimních posil vršovického fotbalového mužstva.

Článek

Souboj přinesl i dvě červené karty, a to vůbec poprvé v historii turnaje. Nejprve v 70. minutě vyloučil rozhodčí Kocián za hrubý faul příbramského Nechvátala, v 87. minutě musel po druhé žluté kartě ze hřiště i na druhé straně Kunášek.

V týmu Bohemians nenastoupili starší hráči Slezák, Rada, Nikl a Šmarda. "Zatížení při soustředění na horách bylo hodně velké, proto ti starší odpočívali, u mladých únava odchází mnohem rychleji. Přesto kluky obdivuji, že zápas odehráli v takovém tempu," řekl kouč Zbyněk Busta.

Na hodnocení posil je podle Busty brzy

Podle něj to byl hodně bojovný zápas. "Jsem spokojen hlavně s tím, že jsme udrželi čisté konto. Některé situace, zejména ve druhém poločase, kdy chyběla finální přihrávka, jsme mohli řešit lépe, ale to přičítám únavě," pokračoval Busta.

Na hodnocení posil Pavla Haška a Martina Knakala je podle něj brzy. "Hašek odehrál poločas a podal kvalitní výkon. Knakal si zatím se spoluhráči příliš nerozuměl, měl plno zkažených přihrávek, ale byl to jeho první start v našem týmu," upozornil Busta. Před jarní částí by svůj tým ještě chtěl posílit. "Potřebujeme ještě tak dva hráče do zálohy. Jeden z nich by měl být zkušený tvořivý, a také jednoho útočníka rychlostního typu," dodal kouč.

Skupina A:
Bohemians 1905 - Marila Příbram 1:0 (1:0)
Branka: 6. P. Hašek. Rozhodčí: Kocián - Dobrý, Fišek. ŽK: Kunášek (Bohemians). ČK: 87. Kunášek - 70. Nechvátal. Diváci: 600.
Bohemians 1905: Sňozík - Knakal, Pávek, Lukáš, Kunášek - Moravec, Adam, I. Hašek (46. Morávek), P. Hašek (46. Bartek) - Ordoš (46. Formáček), Bálek (46. Škoda). Trenér: Busta.
Tabulka:
1.Příbram2 1 0 14:33
2.Bohemians1 1 0 01:03
3.Budějovice1 0 0 12:40
4.Slavia0 0 0 00:00

Reklama

Související témata: