Hlavní obsah

Kubáncům utekli další hráči, museli hrát v deseti

ORLANDO

Kubánská fotbalová reprezentace do 23 let se ocitla v kritické situaci. Během olympijské kvalifikace zóny CONCACAF opustili tým další hráči a před zápasem s Hondurasem trenérovi Raúlu Gonzalezovi zbylo jen deset mužů bez jakýchkoli náhradníků. Oslabený tým se držel až do 69. minuty, ale nakonec prohrál 0:2.

Článek

Už v úterý emigrovalo pět fotbalistů včetně kapitána Yeniera Bermudeze. V zápase s Hondurasem chyběli další dva hráči, kteří podle všeho rovněž hodlají zůstat v Americe. "Zradili svou vlast," řekl na adresu uprchlíků funkcionář Kubánské fotbalové asociace Antonio Garces.

Kubánským hráčům nabídl testy floridský fotbalový klub FC Miami, ale po konzultaci s federací CONCACAF od toho prozatím ustoupil. "Oficiální postoj FC Miami je, že není správné od jakéhokoliv sportovce opustit rozehranou soutěž. Měli jsme v úmyslu pomoci, ale musíme to promyslet," řekl mluvčí klubu Marcos Ommati. Budoucí angažmá kubánských fotbalistů však nevylučuje, ve městě plném emigrantů z "ostrova svobody" by to mohlo znatelně zvýšit návštěvnost.

Kubánci navzdory problémům hodlají pokračovat v kvalifikačním turnaji, na němž se mezi osmi týmy rozhoduje o dvou postupujících na olympijské hry v Pekingu.

Reklama

Související témata: