Hlavní obsah

Futsalisté odstartovali baráž o MS proti Rumunům remízou

PARDUBICE

Čeští futsalisté odstartovali baráž o účast na mistrovství světa v Brazílii středeční remízou 1:1 s Rumunskem. První gól si v pardubické ČEZ Aréně vstřelili hosté sami, vyrovnal Lupu. Odveta se hraje za dva týdny v Rumunsku.

Článek

V prvním poločase diváci gól neviděli. Blíže k otevření skóre byli Rumuni, Loani ale trefil jen tyč branky Tomáše Mellera. Svěřenci trenéra Tomáše Neumanna, jenž postrádal zraněného Romana Mareše, také příliš ofenzivy nepředvedli, přestože několik šancí si také vytvořili.

Po přestávce nevyužil dobrou pozici Zdeněk Sláma, dobře se přesunul rumunský gólman. Stejný hráč za okamžik znovu jen trefil střed branky. Český výběr si vypracoval tlak a ve 4. minutě druhého poločasu šel do vedení. Střelu Michala Mareše si nešťastně do vlastní branky srazil Sotarca.

Pak se zranil Zdeněk Sláma, který si v souboji poranil rameno. Pětadvacetiletý hráč Eco Investmentu Praha ale po chvíli pokračoval ve hře. V jednom z rychlých brejků znovu Rumuni trefili tyč, smutnil Stoica. Osm minut po úvodní trefě si Robert Lupu narazil s Mateiem a s přehledem vyrovnal. Po chvíli skončila bomba Rešetára na tyči. Skóre se už do závěrečné sirény nezměnilo, s remízou mohou být před odvetou spokojenější hosté.

Odveta se hraje v Rumunsku za dva týdny. Stejně jako v evropských pohárech rozhoduje při rovnosti skóre počet gólů nastřílených venku.

Česko - Rumunsko 1:1 (0:0)
Branky: 24. vlastní Sotarca - 32. Lupu. Rozhodčí: Šabanov (Rus.), Remin (Běl.). Diváci: 2108.
Sestava ČR: Meller - Dlouhý, M. Mareš, Filinger, Sluka, Štorc, Frič, Rešetár, Novotný, Sláma, Janovský. Trenér: Neumann.

Reklama

Související témata: