Hlavní obsah

V Bruselu se střetli fanoušci Anderlechtu s mladými Afričany

BRUSEL

Více než 200 fotbalových fanoušků Anderlechtu Brusel a mladíků afrického původu se ve čtvrtek večer střetlo v bitce zorganizované přes internet. Šarvátka přerostla ve všeobecný vandalismus a zasáhnout musela policie. Při čtyři hodiny trvajícím střetu byl zatím neupřesněný počet policistů zraněn. Oznámila to v sobotu agentura Reuters.

Článek

"Zadrželi jsme řadu osob, ale v tuhle chvíli máme plné ruce práce. Musíme počkat, až to všechno skončí a pak teprve budeme moci dát jakékoli informace," řekl mluvčí policie. "Řada policistů byla zraněna. Zatím nevíme, jak moc vážně," dodal.

Televize odvysílala záběry, na nichž policie použila slzný plyn a vodní děla, jimiž se bránila před sprchou kamenů a lahví během bitky v blízkosti stadiónu Anderlechtu. Nepokoje si vynutily uzavření čtyř blízkých stanic metra.

Policie uvedla, že násilí bylo zorganizováno přes webovou stránku, která vyzvala mladíky afrického původu k "útoku na všechny bílé fanoušky Anderlechtu". Fotbalová sezona v Belgii skončila minulou neděli, kdy Anderlecht, za který hrají čeští reprezentanti Jan Polák, Stanislav Vlček a Daniel Zítka, získal Belgický pohár.

Reklama

Související témata: