Hlavní obsah

Ukrajina má tři měsíce na to, aby ukázala, zda zvládne Euro 2012

KYJEV

Ukrajina má tři měsíce na to, aby dokázala, zda je schopna spolu s Polskem pořádat fotbalové mistrovství Evropy v roce 2012. Po čtvrtečním setkání s ukrajinskou předsedkyní vlády Julijí Tymošenkovou to prohlásil šéf UEFA Michel Platini.

Článek

"Máte tři měsíce na to, abyste Polsku a Ukrajině dali fantastické Euro. Jsem přesvědčený, že to zvládnete, jen potřebuji menší záruky," citovala agentura Reuters Platiniho, který ve čtvrtek dorazil do Ukrajiny po předchozí návštěvě Polska. "Uděláme všechno - i nemožné - aby tady byl skvělý turnaj pro celý svět," reagovala Tymošenková.

Prezident UEFA minulý týden oběma zemím pohrozil, že pokud nebudou stadióny v hlavních městech v odpovídajícím stavu, můžou o turnaj přijít. O dalším osudu Eura v Polsku a Ukrajině rozhodne zasedaní federace v září v Bordeaux.

Přípravy na Euro brzdí zejména nevyhovující infrastruktura. Komplikace jen podtrhly potíže se stadióny v hlavních městech Polska a Ukrajiny. Ve Varšavě byl stadión používán jako tržnice a pořadatelé se dlouho handrkovali s nájemci, v Kyjevě dokonce muselo být kvůli rekonstrukci zbořeno vedle arény budované obchodní centrum. Přestavba po průtazích začala teprve nedávno, ještě se však nepodařilo sehnat architekta, který by rekonstrukci projektoval.

Reklama

Související témata: