Hlavní obsah

Beckham se chce vrátit do Realu jako trenér mládeže

MADRID

Fotbalista David Beckham by se v budoucnu rád vrátil do Realu Madrid. Anglický reprezentant, hrající za zámořský celek Los Angeles Galaxy, plánuje, že ve španělském velkoklubu bude působit jako trenér mládeže. "Každý ví, že miluji práci s dětmi a zbožňuji Španělsko," prohlásil Beckham, který v Realu Madrid hrál v letech 2003 až 2007.

Článek

V poslední sezóně Beckham pomohl Realu k zisku mistrovského titulu - jediné trofeji během svého působení ve Španělsku. "Proto bych se chtěl jednou vrátit do Realu a pracovat s dětmi nebo dělat něco podobného," dodal třiatřicetiletý Beckham v rozhovoru pro list Marca.

Anglický záložník také uvedl, že rozhodně nemá v plánu věnovat se trénování na nejvyšší úrovni. "Nikdy ze mě nebude trenér. Nemám pro to správnou vášeň. Radši budu koučovat děti, pomáhat UNICEF... Prostě chci dělat něco, v čem budu ostatním prospěšný," uvedl Beckham, který by rozhodně o trenérské vzory neměl nouzi.

V Manchesteru United hrál pod Alexem Fergusonem, v Realu a v anglické reprezentaci pod Fabiem Capellem. "Fotbal miluji a nikdy z něj nechci úplně odejít, ale na lavičce mě určitě neuvidíte," dodal.

U mládežnických výběrů by se Beckham mohl potkat s bývalým spoluhráčem Ikerem Casillasem. Brankář "Bílého baletu" nedávno také prohlásil, že by v klubu chtěl trénovat mládež a jednoho dne dokonce usednout do prezidentského křesla v Realu.

Reklama

Související témata: