Hlavní obsah

Finále jsme si zasloužili, říká trenér německé devatenáctky Hrubesch

PRAHA

V sobotu večer se v Jablonci uskuteční finále evropského fotbalového šampionátu hráčů do devatenácti let. Na stadiónu Na střelnici změří síly reprezentace Itálie a Německa, které v semifinále vyřadilo až brankou ze 119. minuty český tým. Na páteční tiskové konferenci se sešli oba trenéři a hovořili o nadcházejícím důležitém zápase.

Článek

Německý kouč Horst Hrubesch řekl, že je velmi šťastný, že s týmem dokráčel až do finále. „Hráči v předchozích zápasech ukázali, že udělají vše, aby se dostali až do finále a nyní ho chtějí vyhrát,“ přeje si Hrubesch, který také pochválil své svěřence: „Tým si to zasloužil, protože má kvalitu, kterou ukázal v předchozích zápasech.“

Hrubesch si také pochvaloval spolupráci mezi německou bundesligou a národním týmem a doplnil, že pro jeho svěřence je tento šampionát velikou školou. „Hráči mají možnost dostat se na vyšší úroveň, je to pro ně dobrá příprava také z klubového pohledu,“ nechal se slyšet německý kouč.

Oba trenéři chtějí slavit titul

Jeho protějšek na trenérské lavičce by také nerad z Jablonce odjížděl zklamaný. „K soupeři máme velký respekt, jejich tým je na vysoké úrovni, ale my chceme finále vyhrát,“ říká odhodlaně Francesco Rocca, který podobně jako jeho protějšek neeviduje žádného zraněného hráče.

Oba pak poděkovali organizátorům za vynikající práci. „Musím složit velký kompliment pořadatelům. Vše je perfektní: hotel, pořadatelé i tréninkové zázemí,“ řekl Hrubesch. Podobně se vyjádřil i Rocca: „Děkuji organizátorům, cítili jsme se v České republice šťastni.“

Reklama