Hlavní obsah

Boruc byl za porušení večerky vyřazen z polské reprezentace

VARŠAVA

Brankář Artur Boruc byl z disciplinárních důvodů vyřazen z polské reprezentace, která bude soupeřem českých fotbalistů v kvalifikaci mistrovství světa 2010. Osmadvacetiletý gólman Celtiku Glasgow porušil se dvěma spoluhráči večerku po prohře ve středečním přátelském zápase s Ukrajinou.

Článek

Kyjevský hotel, kde byl polský tým ubytován, opustili v rozporu s nařízením koučem ještě Lea Beenhakkera ještě Dariusz Dudka a Radoslaw Majewski. Nizozemský trenér je vyřadil z kádru na neurčitou dobu.

Poláci vstoupí do kvalifikace 6. září domácím zápasem se Slovinskem, o čtyři dny později nastoupí v San Marinu. Česká reprezentace bude hrát v Polsku 11. října.

Večírek v jiném hotelu, kterého se prý zúčastnili i polští novináři, skončila rozsáhlým poškozením jednoho z pokojů. "Naštěstí naše zdroje potvrdily, že za škodu nebyli odpovědni hráči, ale i tak byli tito fotbalisté vyloučeni z národního týmu. Nemyslím si, že budou povoláni pro nejbližší kvalifikační zápasy se Slovinskem a San Marinem. Také zvažujeme finanční postih viníků," uvedl šéf polského fotbalu Michal Listkiewicz.

Reklama

Související témata: