Hlavní obsah

Trenér futsalistů nominoval na mistrovství světa, Ulich neletí

PRAHA

Trenér české futsalové reprezentace Tomáš Neumann ve středu oznámil čtrnáctičlennou nominaci národního týmu na mistrovství světa, které se bude hrát na přelomu září a října v Brazílii. V nominaci jsou dva brankáři a dvanáct hráčů do pole včetně Davidů Cupáka a Friče. Ve výběru naopak chybí bývalý fotbalový reprezentant Ivo Ulich, který je zraněný.

Článek

Neumann musel Ulicha oželet už před víkendovým přípravným kempem na Slovensku, kde chtěl odzkoušet jeho futsalové kvality. "Jenže má zánět Achillovy šlachy, proto bude chybět. Jsem s ním však domluven, že do budoucna s ním můžeme počítat," uvedl Neumann v rozhovoru pro ČTK.

Do nominace se nakonec dostal i Frič, který také měl zdravotní potíže. "Úterní testy ale prokázaly, že bude pro šampionát v pořádku," prohlásil Neumann, který trochu zariskoval a bere s sebou jen dva gólmany.

"Podle našich zkušeností rychle v průběhu turnaje odpadají hráči a nechtěl bych hrát třetí zápas se šesti hráči. Gólmana dáme vždy nějak dohromady," vysvětlil futsalový trenér. Pokud by se dva brankáři skutečně zranili či chyběli z jiných důvodů, nejspíš by se do branky postavil David Filinger.

Šampionát se bude hrát od 30. září do 18. října, Češi mají ve skupině Španělsko, Írán, Uruguay a Libyi.

Nominace na MS:
Brankáři: Libor Gerčák (Nejzbach Vysoké Mýto), Tomáš Meller (ERA-PACK Chrudim).
Hráči do pole: David Cupák (Helas Brno), Michal Mareš (Pramen Havlíčkův Brod), Roman Mareš, Lukáš Rešetár, Tomáš Sluka, Marek Kopecký (všichni ERA-PACK Chrudim), David Frič, Martin Dlouhý, Jiří Novotný, Zdeněk Sláma (všichni Eco Investment), David Filinger (Benago Zruč n/S.), Jan Janovský (Jango Katovice).

Reklama