Hlavní obsah

Beckham by mohl v AC Milán i hrát, klub se chce domluvit na hostování

MILÁN

Před několika dny se anglická fotbalová hvězda David Beckham dohodla se slavným AC Milán, že bude v italském velkoklubu trénovat. Nyní je ovšem ve hře i možnost, že by za "rossoneri" mohl i hrát regulérní zápasy. Agent třiatřicetiletého záložníka z amerického Los Angeles Galaxy totiž jedná s šéfem AC Milán Adrianem Gallianim o možném hostování.

Článek

"Jednáme s jeho agentem a věřím, že přijde na několikaměsíční hostování. Tým zůstane neporušený, ale Beckham je prostě něco jiného. On sám si Milán vybral," řekl dnes Galliani internetové verzi listu Gazzetta dello Sport. Podle agentury AP by mohl Angličan v AC hostovat až do konce sezóny.

Již před několika dny se Beckham s Milánem dohodl na tom, že bude v AC od ledna trénovat, aby zůstal fit pro potřeby reprezentačního týmu v době, kdy má zámořská soutěž MLS pauzu. Letos v zimě trénoval Beckham s Arsenalem, ale za klub nehrál.

"Bude to pro mě potěšení. Beckham je opravdový sportovec, velký profesionál. Pokud ho budeme mít k dispozici čtyři měsíce, budu hodně šťastný," uvedl trenér Milána Carlo Ancelotti. "Plánuju ho využít jak pro ligu, tak pro Pohár UEFA," dodal kouč mužstva, za něž hraje i český obránce Marek Jankulovski.

Stosedminásobný anglický reprezentant Beckham, jenž je vedle svých fotbalových kvalit i jednou z největších sportovních celebrit současnosti, působí v Los Angeles od loňského července. Ve zbytku minulé sezony ani v té letošní se mu nepodařilo dotáhnout ambiciózní kalifornský tým do play-off.

Poslední zápas sezony čeká Beckhama a jeho Galaxy v neděli proti Dallasu.

Reklama

Související témata: