Hlavní obsah

Slováci v přípravě nestačili na Ukrajinu, Brazilci přehráli Itálii

KYPR/LONDÝN

Reprezentační přestávka umožnila národním celkům, které nemají na programu kvalifikační zápasy na MS 20010 v Jihoafrické republice, sehrát přípravné utkání. V úterý večer se k prvním letošnímu reprezentačnímu souboji sešli i naši východní sousedé ze Slovenska, kteří na Kypru nestačili na výběr Ukrajiny a prohráli 2:3. Nedařilo se ani mistrům světa Italům, kteří v Londýně podlehli Brazílii 0:2.

Článek

Na stadiónu Apollonu Limassol byli svěřenci trenéra Vladimíra Weisse favoritům z Ukrajiny vyrovnaným soupeřem, přesto inkasovali již po devíti minutách hry. Gólmana Seneckého prostřelil Valjajev. Do kabin šli ale oba týmy za vyrovnaného stavu. Postaral se o to kapitán Slováků Róbert Vittek.

Radost z vyrovnání však Slovákům vydržela pouze přes přestávku, protože ve 47. minutě poslal Ukrajinu opět do vedení Selezňov. Na 2:2 vyrovnal v 69. minutě hráč italské Neapole Marek Hamšík, ale poslední slovo měli Ukrajinci. Na konečných 3:2 pro Ukrajinu upravil v 81. minutě z pokutového kopu Milevskij.

Brazilci rozhodli za půl hodiny

Fotbalisté Brazílie se v přípravném utkání v anglickém Londýně střetli s mistry světa Italy a o svém vítězství rozhodli již v první půlhodině. Obě branky měli na svědomí hráči anglického Manchesteru City. Úvodní trefou ze 13. minuty otevřel skóre záložník Elano a o čtrnáct minut později přidal druhý zásah jeho spoluhráč z útoku Robinho. Ve druhém poločase diváci další branku neviděli a Brazílie vedená trenérem Dungou se mohla radovat z cenného skalpu

V dalším utkání proti sobě nastoupili Kypřané a Srbové, kteří roli favorita začali plnit již v prvním dějství. Skóre otevřel ve 25. minutě Jovanovič a na dvoubrankový rozdíl zvýšil krátce před přestávkou Lazovič. Další gól už nepadl a Srbové si tak připsali výhru 2:0.

Slovensko - Ukrajina 2:3 (1:1)
Branky: 41. Vittek, 69. Hamšík - 9. Valjajev, 46. Selezňov, 83. Milevskij z pen.
Sestava SR: Senecký - Pekarík (84. Štyvar), Škrtel, Ďurica, Čech - Štrba (58. Hamšík), Pečalka (58. Kucka) - Šesták, Kozák (80. M. Petráš), Obžera (69. Stoch) - Vittek.
Kypr - Srbsko 0:2 (0:2)
Branky: 25. Jovanovič, 42. Lazovič.
Brazílie - Itálie 2:0 (2:0)
Branky: 13. Elano, 27. Robinho.

Reklama

Související témata: