Hlavní obsah

MLS dostane za Beckhamovo angažmá v Miláně 10 miliónů dolarů

NEW YORK

Zámořská fotbalová liga MLS dostane 10 miliónů dolarů (205 miliónů korun) za to, že umožnila anglickému záložníkovi Davidu Beckhamovi odejít hostovat z Los Angeles Galaxy do AC Milán až do konce sezóny. Agentuře AP to řekl komisionář soutěže Don Garber.

Článek

Třiatřicetiletý Beckham působí v Galaxy od roku 2007, ale od letošního ledna hraje za evropský velkoklub. Původně měl v Itálii zůstat jen do 8. března, aby stihl začátek sezóny MLS, na přání jeho a AC však bylo hostování prodlouženo až do června.

"Žádali jsme o 10 miliónů a dostali jsme našich 10 miliónů," uvedl lakonicky Gaber, jenž netuší, kolik z této částky zaplatí Beckham a kolik Milán. "Nemám ponětí, dá se to udělat různě. Může platit Milán nám a on Milánu. Nakonec, nám je to jedno," dodal komisionář MLS.

Anglický reprezentant Beckham se má do Los Angeles vrátit 1. července. Klauzule ve smlouvě mu umožňuje angažmá předčasně ukončit po sezóně, pokud se rozhodne, že dá před mistrovstvím světa v JAR přednost přípravě v Evropě. "Jestli po této sezóně odejde, nejsem si jistý, že bychom ho ještě někdy chtěli zpátky," poznamenal šéf MLS Garber.

Reklama