Hlavní obsah

Kubíček neuspěl a cítí zradu: Někdo mi přeřízl lano

PRAHA

Nejdéle sloužící člen výkonného výboru Českomoravského fotbalového svazu skončil. Strahovské vedení se poprvé od rozpadu federace bude scházet bez Jiřího Kubíčka. Volbu moravského místopředsedy prohrál hned v prvním kole, do druhého postoupili Tomáš Trucha a nakonec vítězný Dalibor Kučera.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Sport.cz

Jiří Kubíček

Článek

Neřízená střela, uragán z Hané, nejkontroverznější muž českého fotbalu. Tak a ještě různě bývá nazýván muž, který ve fotbalové vládě pro příští čtyři roky nezasedne. „Moc nechápu, co se stalo,“ kroutil Jiří Kubíček hlavou. S Kučerou týdny pracoval pro tým nově zvoleného předsedy Ivana Haška. A teď hodili olomouckého kverulanta přes palubu.

Kubíček přiznal, že cítí zradu. „Při minulé valné hromadě jsem byl ochoten vzdát svoji kandidaturu ve prospěch Ivana Haška, čekal jsem teď podporu,“ posteskl si. Situace se vyvinula tak, jak neočekával. Jeho nejbližší souputník Kučera nakonec šel proti němu. Ucházel se o místopředsednický post.

„Počítal jsem, že budeme kandidovat tak jako v minulosti, já na místopředsedu, on na post řídícího komise pro Moravu a Slezsko. Že si vyjdeme vstříc, jako to udělali někteří jiní kandidáti. Ale dopadlo to jinak. Už ve dnech před hromadou jsem dostával esemesky, že mám veš v kožichu,“ líčil. Okolí mu naznačovalo, že se podpora, která mu patřívala v moravských krajích, dostane někomu jinému.

Hašek podpořil Kučeru

Kubíček přesto až do poslední chvíle organizoval schůzky moravských šiků a neumdléval ani těsně před jednáním.

„Pracoval jsem dvaadvacet hodin denně, skoro mi i uniklo, že jsou povodně. Dokonce se mi jeden den udělalo v Praze dost špatně. Sotva jsem dojel do Olomouce, měl jsem toho dost,“ líčil.

Hašek na valné hromadě podpořil Kučeru, na Kubíčkovo odstoupení a uvolnění hlasů pro jeho favorita však prý netlačil. „Ne, Ivan ne,“ potvrdil Kubíček.

Zklamaný však byl nesmírně. „Bylo to, jako když ve stěně leze tým - a mně zkrátka někdo přeřízl lano,“ lamentoval dramaticky. Na druhou stranu však cítil i určitou spokojenost. „Jsem samozřejmě rád, jak se ta hromada vyvíjí,“ pravil. Pořád se tedy řadil k táboru, který jednání ovládl. Vítěz, ale zraněný? Na to Kubíček jen přikývl. „Dodatečně si musím zjistit, co se vlastně stalo. Proč tři roky staré dohody s Kučerou najednou neplatily,“ nepřestával kroutit hlavou.

Reklama