Hlavní obsah

Fotbalovými mistry Evropy do 21 let jsou poprvé Němci

MALMÖ

Fotbalovými mistry Evropy do 21 let se stali hráči Německa. V pondělním finále v Malmö porazili Anglii 4:0 a z titulu v této věkové kategorii se radují poprvé v historii.

Článek

Němci dokázali zkompletovat zlatý hattrick mládežnických reprezentací. Letos už triumfoval na evropském šampionátu výběr do 17 let a loni zvítězili na ME do 19 let v České republice.

Hlavní postavou pondělního zápasu byl záložník Mesut Özil, který jeden gól dal a dva připravil. Ve 23. minutě se po jeho přihrávce trefil Gonzalo Castro, krátce po přestávce přidal sám Özil druhý gól. V 79. minutě pak dvacetiletý záložník připravil branku pro Sandra Wagnera, který o pět minut později završil svou druhou trefou v utkání vysoké vítězství 4:0.

Özil vydařeným vystoupením ve Švédsku úspěšně završil svou třetí finálovou účast v sezoně. Dvacetiletý útočník rozhodl vítěznou brankou o triumfu Werderu Brémy v Německém poháru, ve finále Poháru UEFA se ale musel sklonit před Šachtarem Doněck.

Anglie se musela v utkání obejít bez vykartovaného hrdiny semifinálového penaltového rozstřelu se Švédskem brankáře Joea Harta a útočníků Gabriela Agbonlahora a Fraziera Campbella.

Finále mistrovství Evropy fotbalistů do 21 let:
Malmö: Německo - Anglie 4:0 (1:0)
Branky: 79. a 84. Wagner, 23. Castro, 48. Özil. Rozhodčí: Kuipers (Niz.). ŽK: Boenisch, Wagner (oba Něm.). Diváci: 20 000.
Německo: Neuer - Beck, Höwedes, Boateng, Boenisch - Hummels (83. Aogo) - Johnson (69. Schwaab), Castro, Khedira, Özil (89. Schmelzer) - Wagner. Trenér: Hrubesch.
Anglie: Loach - Cranie (79. Gardner), Richards, Onuoha (46. Mancienne), Gibbs - Cattermole, Muamba (77. Rodwell), Noble - Milner, Walcott, Johnson. Trenér: Pearce.

Reklama

Související témata: