Hlavní obsah

Hráči Cruzeira se před finále Poháru osvoboditelů chřipky nebojí

RIO DE JANEIRO

O vítězství v jubilejním padesátém ročníku Poháru osvoboditelů se utkají fotbalisté Cruzeira Belo Horizonte a Estudiantes de La Plata, kteří zvládli semifinálovou odvetu i bez zraněné někdejší hvězdy Lazia Řím a Manchesteru United Juana Sebastiána Veróna.

Článek

První finálový zápas se uskuteční v úterý 7. července v La Plata, odveta bude o týden později v Belo Horizonte. Fotbalisté Cruzeira nemají před úvodním utkáním obavy, přestože v Argentině se šíří prasečí chřipka, která si v zemi podle agentury Reuters vyžádala již přes 40 obětí. "Pojedeme tam a budeme bez problémů hrát. Když to bude nutné, nastoupíme třeba s maskami," řekl kouč brazilského celku Adilson Batista.

Cruzeiro vyřadilo v brazilském souboji Gremio Porto Alegre, s kterým v odvetném semifinále remizovalo 2:2. První zápas vyhrálo 3:1 a ve čtvrtek si už do poločasu vypracovalo dvoubrankový náskok díky zásahům útočníka Wellingtona. Gremio sice dokázalo vyrovnat, ale boj o postup i kvůli vyloučení Adilsona půl hodiny před koncem už nezdramatizovalo.

Fotbalisté Cruzeira pokusí v jihoamerické obdobě Ligy mistrů navázat na své triumfy z let 1976 a 1997. Argentinský klub Estudiantes, který vyřadil Nacional Montevideo po výhrách 1:0 a 2:1, si zahraje ve finále poprvé od roku 1971. Předtím ve třech sezonách po sobě prestižní soutěž vyhrál.

Reklama