Hlavní obsah

Petr Čech otevírá na Strahově již počtvrté svoji fotbalovou školu

PRAHA

Školní prázdniny začínají a s nimi také čtvrtý ročník populární Fotbalové školy Petra Čecha. Pražský Strahov opanuje 160 dětí z České republiky i ze zahraničí. Začátek prázdnin se pro ně ponese ve znamení pohybu, zábavy a jedinečných zážitků.

Foto: Sport Invest

Petr Čech (v bílém) během tréninku se svými svěřenci.

Článek

U prvotní myšlenky stál před čtyřmi lety Petr Čech se svou zastupující agenturou Sport Invest. První ročník proběhl v létě 2006, o rok později už byla účast dvojnásobná a projekt byl rozšířen o podzimní modul. „Pro děti znamená Petrova fotbalová škola smysluplně strávený týden prázdnin, odvezou si nejen řadu cenných zkušeností a nových poznatků, ale také pěkné vzpomínky a jedinečný zážitek ze setkání s reprezentačním brankářem. Každoročně dostáváme po skončení Školy děkovné dopisy od rodičů nadšených dětí, které nás i Petra moc těší,“ říká jeden z organizátorů projektu.

Fotbalisté a fotbalistky ve věku od 6 do 15 let různých výkonnostních úrovní s brankářským nebo hráčským zaměřením intenzívně trénují po dobu jednoho týdne pod vedením profesionálů z pražské Sparty. Na každý ze dvou sedmidenních turnusů přijede na osmdesát dětí nejen z České republiky, ale také ze Slovenska, Německa, Anglie či USA. Loni se akce zúčastnil třeba vnuk Milana Máčaly, bývalého kouče federální reprezentace a nyní úspěšného kouče arabských reprezentací.

Jeden den s Čechínem

Účastníci při zahájení dostanou fotbalové vybavení značky Adidas, kosmetické balíčky a další dárky od partnerů projektu, k nimž už tradičně patří mj. Česká spořitelna, Samsung nebo EA Sports. Mediálně je letošní ročník podpořen novým rozhlasovým partnerem, kterým je celoplošné rádio Impuls, jehož posluchači mají možnost vyhrát zajímavé ceny v soutěži na internetu i ve vysílání vztahující se právě k Fotbalové škole.

Každé léto stráví účastníci obou turnusů den s Petrem Čechem, který se skládá ze společného tréninku, diskuse, autogramiády, focení a doprovodných aktivit. Účast v letošním ročníku si vybojovali i výherci fotbalového E.ON ČR Junior Cupu 2009.

Denně jsou na programu tři tréninkové jednotky. Jejich náplň je konzultována s gólmanem české reprezentace a dopředu pečlivě naplánována. Letos se několika tréninků dokonce osobně zúčastní i Christophe Lollichon, Petrův brankářský trenér z anglické Chelsea FC.

Reklama

  Real Madrid - Bayern dnes 21 : 00
20240508T21 : 00:00+0200
Real Madrid vs. Bayern
Real Madrid vs. Bayern
Real Madrid
Bayern
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.