Hlavní obsah

VIDEO: Kolumbijský fotbalista, který zastřelil fanouška, byl propuštěn na kauci

BOGOTÁ

Kolumbijský fotbalista Javier Flórez, který o víkendu zastřelil fanouška, byl v pondělí propuštěn na kauci. Vyšetřování události pokračuje. Podle právního zástupce záložníka prvoligového klubu Atlético Junior de Barranquilla střílel Flórez proto, že se cítil ohrožen.

Článek

Sedmadvacetiletého Flóreze zastavila skupinka fanoušků při jízdě v autě. Začali se mu posmívat kvůli porážce klubu z minulého týdne. Sedmadvacetiletý fotbalista posměšky nevydržel a začal střílet. Jednoho fanouška dvěma kulkami zasáhl a muž na následky zranění zemřel. Flórez se po několika hodinách sám přihlásil na policii.

Zatímco místní tisk mluvil o zastřeleném mladíkovi, policie jako oběť označila otce od rodiny ve věku mezi 24 a 32 lety. Rovněž uvedla, že podle očitých svědků byl Flórez opilý a že muže nejprve jen postřelil. Následně ho prý dalším výstřelem zabil. Hráčův právní zástupce tvrdí, že se Flórez cítil ohrožený, protože na něj házeli kameny.

Násilí není v kolumbijském fotbale ničím výjimečným. Minulý týden se kvůli obavám o život vzdal funkce trenéra Ruben Israel z klubu Santa Fe. V minulosti bylo několik fotbalistů zabito kvůli tomu, že zavinili porážku.

Nejznámější je případ z roku 1994, kdy byl po mistrovství světa v USA zavražděn Andreas Escobar. Ten na šampionátu přispěl k vyřazení národního týmu nešťastným vlastním gólem a po návratu ho dvanácti ranami zastřelil neznámý útočník.

Reklama

Související témata: