Hlavní obsah

Fotbalový brankář Lejsal nezakotví ani v Bristolu

LONDÝN

Fotbalový brankář Martin Lejsal stále neúspěšně hledá nové angažmá. Po Queens Park Rangers neuspěl na testech ani v jiném druholigovém anglickém celku Bristolu. Dalším zájemcem o služby bývalého českého reprezentanta do 21 let je údajně nizozemský Heerenveen, kde již působí trojice českých fotbalistů Michal Papadopulos, Michal Švec a Milan Kopic.

Článek

Šestadvacetiletý Lejsal strávil v Bristolu na testech osm dní, během kterých vedení klubu zaujal a dokonce podstoupil lékařské testy, které předcházejí uzavření smlouvy. Trenér Gary Johnson ho ale chtěl dále testovat, než by se rozhodl, zda mu dá stálou smlouvu.

S tím však nesouhlasil Lejsalův mateřský klub Brno, které vyžadovalo, aby se Bristol rozhodl rychle, jelikož se o Lejsala zajímají další celky. "Jeho klub na nás tlačil, abychom se rozhodli, protože zájem prý projevil nizozemský Heerenveen," uvedl Johnson na klubovém webu. "V tuhle chvíli mu nemůžeme nabídnout smlouvu," dodal.

Bývalý gólman Zlína má za sebou nepovedené angažmá v italské Reggině, odkud hostoval v Liberci. V roce 2006 se vrátil do české ligy, kde oblékl dres Brna a zařadil se mezi opory. Smlouvu v moravské metropoli má ještě na rok, ale rozhodl se odejít.

Letní přípravu sice začal s Brnem, ale poté absolvoval pětidenní brankářský kemp v Anglii nedaleko Manchesteru. Následně měl namířeno do Feyenoordu Rotterdam, ovšem toto angažmá padlo kvůli finančním problémům nizozemského celku.

Reklama

Související témata: