Hlavní obsah

Vieri si rozmyslel konec kariéry, možná bude hrát za Botafogo

RIO DE JANEIRO

Trvalo jen týden a Christian Vieri zase zvažuje návrat k fotbalu. Šestatřicetiletý italský útočník, který 22. října oznámil konec kariéry, totiž jedná s brazilským klubem Botafogo Riberao Preto. O jeho návratu píšou i místní média. Někdejší nejdražší hráč světa a král střelců italské a španělské ligy by tak zavítal i do nejvyšší brazilské soutěže.

Foto: Internet

Christian Vieri na archivním snímku

Článek

"Ještě ale nemůžu říct, že to je stoprocentní. Chybějí určité detaily," citovala Vieriho agentura SID. Jeho agent Frank Asuncao ale nezávisle na něm prohlásil v brazilských médiích, že "je vše víceméně hotovo".

Vierimu domluvil nové angažmá jeho kamarád Ronaldo, který se v brazilské lize před časem také úspěšně vrátil k velkému fotbalu. Oba hráče navíc spojovaly i vleklé potíže s koleny.

Vieri je bez angažmá od léta, kvůli nepřízni fanoušků tehdy skončil v Bergamu. Na následných testech v anglickém Blackburnu neuspěl a místo fotbalu se vrhl na profesionální poker.

V minulosti hrával například za Juventus, Lazio, Inter i AC Milán a Atlético Madrid, za italskou reprezentaci odehrál 49 zápasů a vstřelil 23 gólů. Nejdražším hráčem světa se stal v roce 1999, kdy přestoupil z Lazia do Interu Milán za 1,4 miliardy korun.

Reklama

  Plzeň - Slovácko zítra 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň
Slovácko
  Ostrava - Ml. Boleslav zítra 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava
Ml. Boleslav
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.