Hlavní obsah

Chrudim nestačila na Madrid, na finále Futsal Cupu opět nedosáhla

PARDUBICE

Futsalisté Chrudimi ani na třetí pokus neprošli do čtyřčlenné finálové fáze evropského Futsal Cupu. Český mistr dnes ve svém závěrečném duelu ve čtvrtfinálové skupině v Pardubicích prohrál s obhájcem titulu Interviú Madrid vysoko 1:5 a v tabulce obsadil třetí místo. Do finále postoupil právě španělský celek.

Článek

Postupové vyhlídky chrudimského týmu zkomplikoval dopolední duel, v němž ukrajinský Lvov hladce porazil slovinský Puntar. Era-Pack tak potřeboval k posunu na první místo v tabulce porazit favorita tříbrankovým rozdílem nebo o dva góly, ale při skóre 4:2 a výš.

Trojnásobný vítěz Futsal Cupu, prošpikovaný světovými i evropskými šampiony, však od úvodu pevně třímal osud utkání ve svých rukou. Už po dvou minutách dokonale rozebral domácí obranu a střílející Gabriel bez problémů posunul míč do prázdné branky.

V sedmé minutě bylo prakticky rozhodnuto. Marquinho napřáhl z dálky a Sluka si nešťastně srazil tvrdou střelu mířící vedle do vlastní sítě. Madrid působil sehranějším dojmem, ukázkově kombinoval a vůbec nepouštěl Chrudim do šancí. Era-Pack zahrozil jen dvěma pokusy z dálky v podání Mikana a Kopeckého, na střely na branku prohrál 2:14.

Veškeré naděje na zdramatizování duelu sebrali hosté Chrudimi hned na začátku druhé půle, kdy se nejprve trefil Schumacher a ve 24. minutě si dal vlastní gól také Rešetár.

Španělský gigant pak viditelně ubral na tempu, ovšem Era-Packu se dlouho nedařilo ani z těch nejvyloženějších šancí překonat výborného gólmana Amada. Povedlo se to až sekundu před koncem Mikanovi z penalty, předtím ještě skóroval přes celé hřiště Torrás.

"Samozřejmě porážka nás mrzí. Dnes jsme měli možnost vidět vysokou školu futsalu. V úvodu jsme hráli možná trochu bojácně, kluci nehráli, co měli," řekl po utkání kouč Ota Stejskal.

Jeho tým skončil třetí a ani letos tak do finále evropské soutěže neprošel. "V celkovém kontextu to nebylo až tak špatné, ale mrzí nás hlavně zápas se Lvovem, který jsme měli minimálně remizovat," dodal.

Reklama

Související témata: