Hlavní obsah

Hiddink se objevil v Itálii, s Juventusem Turín však o angažmá nejedná

MOSKVA

Trochu nečekaně se objevil nizozemský trenér ve službách ruské fotbalové reprezentace Guus Hiddink v Itálii, takže se okamžitě začalo spekulovat, že cílem jeho návštěvy jsou námluvy s turínským Juventusem. Staré dámě se v letošní Serii A příliš nedaří a informace o jednáních s Hiddinkem, který se s ruskou sbornou nedostal na mistrovství světa do Afriky, proskočily již několikrát.

Článek

Návštěva holandského trenérského mága spekulace znovu umocnila, Hiddink se ale podobným zvěstem brání a tvrdí, že s Juventusem vůbec nejedná. „Jde o výplod italských novinářů, s Juventusem jsem nejednal ani nejednám. V Rusku mám smlouvu až do léta letošního roku a i když bych ji mohl rozvázat, neudělám to. Počkám, až ruská asociace zvolí nového prezidenta, s nímž budu jednat o tom, co dál,“ vzkázal Hiddink přes svého agenta Cees van Nierwenhuizena.

Volby nového šéfa ruského fotbalu jsou naplánovány na 3. února. O křeslo uvolněné Vitalijem Mutkem kandidují tři muži - Ališer Aminov, Sergej Kuzmin a Sergej Fursenko, přičemž největší šance se dávají bývalému bossovi petrohradského Zenitu Fursenkovi, který má v zádech plynárenský gigant Gasprom.

„S nové zvoleným prezidentem si sedneme nad jeho plány a představami, budeme mluvit o dalším rozvoji fotbalu v Rusku a pochopitelně i o reprezentaci. Teprve pokud bychom nenašli společnou řeč a naše vize se rozcházely, budu uvažovat o jiném místě působení. Do té doby ale s nikým jednat nebudu,“ tvrdí Hiddink, jenž se na sklonku roku nechal slyšet, že by u ruské sborné rád pokračoval další dva roky.

Reklama

Související témata: