Hlavní obsah

Fotbalistkou roku je poprvé Divišová, futsalistům vládl Rešetár

PRAHA

Nejlepší českou fotbalistkou roku 2009 se poprvé v kariéře stala Petra Divišová z pražské Slavie. Po třech letech vystřídala na trůnu Pavlínu Ščasnou, celkově pětinásobnou vítězku ankety. Mezi futsalisty také premiérově triumfoval Lukáš Rešetár z mistrovského Era Packu Chrudim.

Foto: Sport.cz

Útočnice pražské Slavie Petra Divišová byla vyhlášena nejlepší fotbalistkou roku 2009.

Článek

Nejlepším starším dorostencem mezi fotbalisty byl vyhlášen Václav Kadlec z pražské Sparty, který loni nenašel konkurenci mezi mladšími dorostenci. Vítězové všech deseti kategorií byli dekorováni dnes při osmém galavečeru neprofesionálního fotbalu v Praze.

Divišová mezi ženami porazila Ščasnou, která by měla po vyléčení zraněného kolena ze švédského Malmö brzy přestoupit do americké profesionální soutěže do týmu Los Angeles, a třetí sparťanku Lucii Heroldovou.

Rešetár si mezi futsalisty polepšil z loňského třetího místa a nechal za sebou loňského vítěze Martina Dlouhého z Teplic. Na třetí místo se prosadil Rešetárův spoluhráč z Chrudimi Marek Kopecký.

K překvapení došlo v anketě o nejlepšího trenéra v ženském fotbale. Po šesti předchozích triumfech tentokrát nevyhrál trenér Sparty a někdejší dlouholetý kouč reprezentace Dušan Žovinec, jehož předčil jeho protějšek z rivalské Slavie Martin Šeran, přestože sparťanky dvakrát za sebou získaly český "double".

Mezi trenéry futsalu obhájil loňský primát Tomáš Neumann, pod jehož vedením si reprezentace zajistila postup na závěrečný turnaj mistrovství Evropy v Rumunsku. Druhý opět skončil Ota Stejskal z Chrudimi.

Anketu o nejlepšího staršího dorostence vyhrál sparťanský talent Kadlec, jenž se už druhou sezonu pohybuje v seniorském mužstvu Letenských a pravidelně sbírá starty v nejvyšší soutěži. Za Kadlecem se umístil jeho spoluhráč Zdeněk Folprecht a třetí pozici obsadil útočník Matěj Vydra, který v pátek zamířil z druholigové Jihlavy do Ostravy.

Mezi mladšími dorostenci bral vítězství krajánek ze Celtiku Glasgow Filip Twardzik před dalším legionářem Filipem Rozsívalem z Hamburku a slávistou Martinem Hurkou.

Anketa neprofesionálního fotbalu ČMFS 2009
Fotbal - ženy:
Fotbalistka roku: 1. Divišová (Slavia Praha), 2. Ščasná (Malmö), 3. Heroldová (Sparta Praha)
Talent ženského fotbalu: 1. Sedláčková (Sparta Praha)
Trenér ženského fotbalu: 1. Šeran (Slavia Praha), 2. Žovinec (Sparta Praha), 3. Klimková (Slovácko)
Futsal - muži:
Futsalista roku: 1. Rešetár (Era Pack Chrudim), 2. Dlouhý (Teplice), 3. Kopecký (Chrudim)
Objev futsalu: 1. Novotný (Katovice/Pol.)
Trenér futsalu: 1. Neumann (reprezentace ČR), 2. Stejskal (Chrudim), 3. Korený (Tango Brno)
Fotbal - mládež:
Starší dorostenec: 1. V. Kadlec, 2. Folprecht (oba Sparta Praha), 3. Vydra (Jihlava/Ostrava)
Mladší dorostenec: 1. F. Twardzik (Celtic Glasgow), 2. Rozsíval (Hamburk/Něm.), 3. Hurka (Slavia Praha)
Trenéři dorostu (bez určení pořadí): Jílek (Olomouc, asistent reprezentace do 18 a 19 let), Janoušek (Sparta Praha), Švehlík (Přerov)
Trenéři žáků (bez určení pořadí): Kolčava (Teplice), Helštýn (Hlučín), Šneberger (Plzeň)

Reklama