Hlavní obsah

Ukrajina podle UEFA v přípravách na Euro 2012 přidala

NYON

Ukrajina prokázala zlepšení v přípravách na spolupořadatelství fotbalového mistrovství Evropy v roce 2012. Vyplývá to z poslední inspekční cesty kontrolorů UEFA, kteří se na středečním zasedání v Nyonu shodli, že prozatím není třeba sáhnout k plánu B a odebrat Ukrajině pořadatelství.

Foto: Efrem Lutatsky, ČTK/AP

Mistrovství Evropy 2012 - ilustrační foto.

Článek

"Není důvod, aby UEFA zvolila plán B, pokud bude dodržen současný plán. Zatím nejsou žádné signály, že by Ukrajina neměla být připravená na Euro 2012," stojí v prohlášení UEFA.

Ukrajincům pohrozil v dubnu prezident UEFA Michel Platini, že mají dva měsíce na to, aby zapracovali na přípravách, jinak jim hrozí odebrání turnaje. Jako o případných náhradnících, kteří by měli s šampionátem pomoci Polsku, se mluvilo o Německu a Maďarsku.

Ukrajina má problémy především se zpožděním stavby stadionů a letiště. Musel tak být poupraven program výstavby. Definitivní rozhodnutí o tom, zda si Ukrajina udrží pořadatelství, by mělo padnout v září. "Teď jen musíme pracovat, pracovat a pracovat. Máme to ve svých rukou," řekl náměstek ukrajinského premiéra Boris Kolesnikov.

Reklama

Související témata: