Hlavní obsah

Wenger představil projekt „The Chance“ pro mladé hráče

JOHANNESBURG

Kdo z malých kluků by si nechtěl zahrát fotbalovou Premier League... Společnost Nike představila spolu s trenérem londýnského Arsenalu Arsénem Wengerem projekt „The Chance“, jehož cílem je nalézt talentované a dosud neobjevené fotbalisty, kterým ve spolupráci s Premier League poskytne elitní tréninkový program v anglické akademii.

Foto: Sport.cz

Arséne Wenger, kouč Arsenalu

Článek
Fotogalerie

Akademie je pro mladé hráče, kteří nemají podepsanou smlouvu s žádným klubem, šancí vstoupit do světa profesionálního fotbalu. Vybraní účastníci absolvují trénink vedený světovou špičkou a odehrají zápasy proti dalším elitním akademiím a týmům špičkových profesionálních klubů. Od založení akademie v roce 2009 získalo ve Velké Británii osm hráčů profesionální smlouvu.

Tento projekt je další fází kampaně Nike „Zapiš se do dějin“. Nejlepší světoví hráči, jakými jsou Cristiano Ronaldo, Didier Drogba nebo Wayne Rooney, vystupují v krátkém filmu o rozhodujících momentech zápasu, kdy jediná přihrávka či jediná střela mohou jedné zemi přinést obrovské oslavy a druhou připravit o všechny naděje.

Díky projektu „The Chance“ bude mít každý hráč příležitost „zapsat se do dějin“. Sto nejlepších hráčů ze 40 zemí bude pozváno na testy do Anglie, kde se budou ucházet o jedno z osmi míst v mezinárodní akademii Nike, kam pak od července 2011 nastoupí.

„Je to výborná příležitost pro všechny mladé hráče po celém světě. Budou moci absolvovat elitní trénink v nejmodernějším zázemí a to jim umožní dosáhnout maximálního potenciálu,“ řekl Arséne Wenger, trenér Arsenalu, při uvedení projektu v nově otevřeném tréninkovém centru v Sowetu. To místní komunitě poskytuje špičkové tréninkové zázemí a zároveň pomáhá řešit problematiku HIV/AIDS.

Kompletní pravidla a podmínky soutěže „The Chance“ naleznete na www.nikefootball.cz.

Reklama