Hlavní obsah

FOTBAL ON-LINE: Sparta vede nad Plzní v boji o Superpohár

PRAHA

Zatímco se fotbalový svět těší na jméno nového šampióna planety, domácí scéna pozná jméno prvního držitele českého Superpoháru. Získá ho buď Sparta, mistr Gambrinus ligy, nebo Plzeň, vítěz Ondrášovka Cupu. Podvečerní duel na Letné je prvním dílem tradice, která by měla ve fotbalovém kalendáři zaktovit natrvalo. Zápas zmůžete sledovat v podrobné on-line reportáži na Sport.cz.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Vyloučený sparťan Tomáš Řepka odchází ze hřiště v utkání Superpoháru.

Článek

Češi chtějí jít s dobou, a tak stejně jako v řadě jiných zemí udělí první trofej nové sezóny ještě před startem mistrovských soutěží. Sparta je sice favoritem, který má navíc výhodu domácího prostředí, Plzni se ovšem v poslední době na Letné daří.

„Bude to atraktivní zápas. Sparta vyhrála bez porážky titul, ale nám se na jejím stadiónu také daří. V lize jsme tady remizovali a ve finále poháru porazili Jablonec,“ poukázal plzeňský kouč Pavel Vrba.

Jeho protějšek musí oželet zraněné Kucku a Kušníra, jinak se však také na nový pohár těší. „Jsem rád, že jsem se toho dočkal. Svaz po letech zase konečně přišel s dobrou myšlenkou. Superpohár je oceněním minulé sezóny a zároveň motivací pro start nového ročníku,“ vyzdvihl Jozef Chovanec, trenér Sparty.

Superpohár vysílá přímým přenosem ČT4. Zápas byl svěřen rozhodčímu Liboru Kovaříkovi.

Reklama

Související témata: