Hlavní obsah

Beckham vrací úder. Kašlu vám na rozlučku, vzkázal Capellovi

PRAHA/LONDÝN

Snažil se usmířit anglickou ikonu, jenže tvrdě narazil. Italský trenér anglické fotbalové reprezentace Fabio Capello cítil, že přestřelil, když označil Davida Beckhama za příliš starého na dres národního týmu. A tak jako omluvu nabídl 35letému záložníkovi, který se úspěšně zotavuje po zranění achillovky, rozlučkovou benefici v majestátném Wembley. Beckham však obratem vzkázal, že je připravený jakékoliv nabídky odmítnout.

Foto: Toby Melville, Reuters

Z hlediska událostí posledních dnů je jasné, že snímek je archivní. Trenér anglických fotbalistů Fabio Capello v družném hovoru s Davidem Beckhamem.

Článek

Capello si na sebe upletl bič nešťastným prohlášením v televizním interview bezprostředně po středečním přátelském duelu s Maďarskem, v němž Anglie díky dvěma brankám Stevena Gerrarda otočila nepříznivý vývoj a vydřela povinné vítězství. Jenže Beckham - se 115 starty v národním týmu druhý muž historických tabulek po Peteru Schiltonovi - opakovaně tvrdil, že se reprezentace nevzdá, dokud neskončí s fotbalem.

A podle britských médií Capello porušil slib, který anglickému záložníkovi po březnovém zranění dal. „Doufám, že David bude připravený na příští sezónu a na kvalifikaci o Euro. Pořád je jedním z nejlepších anglických hráčů,“ prohlásil na jaře italský kouč v reakci na fakt, že musí oželet Beckhama na MS v Jihoafrické republice.

Středečním výrokem proto ťal Capello do živého a na ostrovech to pěkně schytal od médií i fanoušků. Deník Daily Mirror si dokonce k označení kouče národního týmu vybral název filmu "Blbý a blbější", deník Telegraph píše o dalším pořádném zmatku. A narychlo spíchnutý omluvný nápad s rozlučkovou beneficí při listopadovém přátelském utkání s Francií se také neujal... Beckham je totiž podle nejmenovaného zdroje jakoukoliv takovou nabídku odmítnout.

Reklama

Související témata: